Ostali projekti

kurbani2016-1Humanitarna organizacija ˝Dirhem˝ i ove je godine uspješno realizirala akciju 'Olakšajte sebi, pomozite drugima - KURBANI 2016'.

 

Cilj akcije je bio osigurati dovoljne količine mesa za potrebe korisnika Narodne kuhinje u Turbetu kod Travnika, ali i za podjelu drugim korisnicima na terenu, prvenstveno siromašnima, porodicama jetima, samohranim majkama sa djecom, starim i iznemoglim osobama i sl.

 

Trudom i zalaganjem aktivista i volontera H.O. Dirhem, uplatama kurbana naših dobročinitelja iz zemlje i inostranstva, te doniranjem mesa od vlastitih kurbana, osigurano je više od 3500 kg friškog ovčijeg mesa.

 

Ovom akcijom uspjeli smo zajednički osigurati značajne količine mesa za korisnike Narodne kuhinje u Turbetu, gdje tokom čitave godine korisnici preuzimaju svoje obroke, šest dana tokom svake sedmice.

 

Pored spomenutog, značajne količine goveđeg mesa osigurali smo zahvaljujući donacijama naših prijatelja iz drugih organizacija.

 

Zahvaljujemo se našim dobročiniteljima koji su odlučili meso svojih kurbana donirati za potrebe Narodne kuhinje i naših siromašnih sugrađana.

 

Vaše učešće i podrška kako u ovom, tako i u drugim projektima je plemenito djelo i vrijedno dobročinstvo.

 

Neka Vam Uzvišeni Allah primi Vaše kurbane i nagradi Vas najboljom nagradom, te Vama i Vašim porodicama u životu podari bereket i uspjeh.

(dirhem.org)

kurbani2016a

kurbani2016b

kurbani2016c