Ostali projekti

katarska2Katarska humanitarna organizacija Qatar Charity iz Sarajeva u saradnji sa H.O. Dirhem na području općina S. Most i Prijdor donirala je vrijednu pomoć kao dugoročnu podršku našim sugrađanima.
Tako smo u dva navrata imali priliku ugostiti predstavnike humanitarne organizacije Qatar Charity iz Sarajeva i zajedno posjetiti neke od predloženih porodica za pomoć i podršku.


U okviru ove humanitarne aktivnosti za tri porodice iz S. Mosta i Prijedora donirana je vrijedna oprema za pčelarstvo i to po 10 košnica za svaku porodicu.
U nastavku ove aktivnosti, početkom ljeta naredne godine istim porodicama bit će isporučena i pčelinja društva za isti toliki broj košnica sa pratećom opremom.


Cilj je da se ove porodice u narednom periodu ozbiljnije bave pčelarstvom i tako osiguraju egzistenciju kroz prodaju meda i pčelinjih proizvoda.
Procijeljena vrijednost donacije je 6000 KM.


Zahvaljujemo organizaciji Qatar Charity na doniranim sredstvima, a u narednom periodu nadamo se uspješnoj saradnji naših humanitarnih organizacija s ciljem dugoročne podrške našim potrebnim sugrađanima.

 

katarska1
(dirhem.org)