Ostali projekti

kudelicNakon pokrenute akcije za izgradnju porodične kuće za porodicu Emira Kudelića iz Bužima, ova porodica je još uvijek u potrebi za pomoći u izgradnji kuće.

 

U okviru spomenute akcije koju je pokrenula H.O. ˝Dirhem˝ nastojali smo osigurati određena sredstva za ovu namjenu i pomoć četveročlanoj porodici.

Ukupno je prikupljeno putem našeg apela kao i putem naših volontera iz Bos. Krupe iznos od oko 3500 KM. Iznos je upućen porodici Kudelić koja je upsjela uraditi grupe radove prizemlja i izliti ploču na ozidani dio. 

 

Ovom aktivnošću završen je naš udio pomoći Emiru i njegovoj porodici. 

 

Svjesni smo da prikupljena sredstva nisu ni izbliza dovoljna za završetak ove porodične kuće, te ovom prilikom još jednom pozivamo sugrađane i dobročinitelje iz inozemstva da shodno svojim mougćnostima pomoglu Emiru da završi započeto kako bi i njegova djeca imala svoj dom. 

 

Od sada to svakako mogu uraditi obraćajući se direktno Emiru Kudeliću u Bužimu.

 

H.O. Dirhem srdačno zahvaljuje donatorima koji su uplatili svoje prililoge za ovu akciju. Molimo Allaha Uzvišenog da ih obilno nagradi, a našem Emiru da olaška da što prije privede kraju radove na svojoj kući.

 

(dirhem.org)