Ostali projekti

ramazanskahedijaHumanitarna organizacija˝Dirhem˝ je u toku proteklog mjeseca ramazana realizirala još jedan vrijedan humanitarni projekat.

 

Naime, sredstvima neimenovanog donatora iz Švedske pomogli smo novčanim iznosima 40 porodica u više mjesta u BiH.

 

U okviru spomenute aktivnosti za 29 porodica smo uručili jednokratne iznose po 100 KM, dok je za drugih 11 porodica uručeno po 100 Eura.

 

Posebnost ovog projekta se ogledala u želji donatora da se novac raspodijeli tokom čitavog mjeseca ramazana, odnosno da se svakog dana uruči novih 100 KM drugoj porodici, što smo, uz planiranje i trud, i uradili.

 

Zadnjih 10 noći mjeseca ramazana za potrebne osobe uručili smo po 100 Eura, što je donacija istoga donatora, i realizirana je na identičan način; svaku novu noć mubarek mjeseca uručili smo po 100 Eura za potrebne i siromašne porodice, a tokom jedne od tih noći pomoć smo uručili za dvije porodice.

 

Sve spomenuto sproveli smo uz veliku požrtvovanost i angažiranost naših volontera na terenu kojima se ovom prilikom zahvaljujemo.

 

Novac kao jednokratnu pomoć smo uručili u osam općina i to u Sanskom Mostu, Prijedoru, Maglaju, Zavidovićima, Kaknju, Travniku, Busovači i Vitezu, a na što je ukupno utrošeno 5040 KM.

 

Najtoplije se zahvaljujemo plemenitom donatoru na velikoj podršci našim potrebnim sugrađanima. Nadamo se da smo ih ovim barem malo obradovali u ramazanu i olakšali svakodnevnicu ovom aktivnošću.
(dirhem.org)

 

ramazanskahedija1