Ostali projekti

iftartHumanitarna organizacija ˝Dirhem˝ je protekih dana organizirala četiri zajednička iftara za postače; tri u Sanskom Mostu i jedan u Travniku. 

 

Iftari u Sanskom Mostu su i ovaj put organizirani u restoranima "Emir" i "Hamzibeg", a prisustvovali im je 95 osoba. I ovog puta je bilo mjesta i za naše sugrađane slabijeg materijalnog stanja. 

 

Do kraja ramazana planirano organizirati još jedan iftar za postače u Kaknju, a ovom prilikom se zahvaljujemo svim našim donatorima koji su putem nas obradovali postače.

 

Atmosferu na iftaru u Turbetu opisao je Ahmet ef. Skopljak, imam džamije "Malezija" u Turbetu:

 

U četvrtak, 30. juna, 50 džematlija “Malezija” džamije je bilo na iftaru u restoranu “E.R. Dervić” u Turbetu. Iftar je organzovan na inicijativu aktiviste H.O. “Dirhem” Halila Islamovića, a finansiran je u cijelosti preko donatora “Dirhema”. Iftaru je prisustvovala grupa starijih džematlija, grupa žena koja uči mukabelu u džamiji i ekipa vrijednih džematlijki koje su uradile predramazansko čišćenje džamije.

 

Bio je to lijep susret vrijednih džematlija “Malezija” džamije i prilika da uz lijep razgovor i druženje još više jačaju džematske veze.

 

Zahvaljujemo se H.O. “Dirhem” na ovom gestu, ali i na ostalim aktivnostima koje provode u našem džematu, i zahvaljuemo se vlasniku i osoblju restorana na odličnoj organizaciji i iftaru.

 

(Dirhem.org)

iftar1