Ostali projekti

dirhemnovac4Aktivisti H.O. Dirhem u pratnji plemenite donatorke, gđe. Senije Zenković, obišli su na širem području Sanskog Mosta šest porodica i tom prilikom je naša sugrađanka Senija uručila novčanu pomoć za spomenute porodice.


Svaka od porodica koje smo obišli ima svoju životnu priču prožetu tegobom, ali i nadom u olaškanje i podršku zajednice. Stoga ova akcija i gesta naše sugrađanke izražena u želji da lično obiđe neke porodice, i ispred svoje porodice i svoga sina uruči značajna novčana sredstva, govori o velikom humanizmu i dobroti naših sugrađana.

Porodice koje smo obišli su višečlane porodice bez zaposlenja i sa djecom koju treba othraniti i školovati, starije osobe bez dovoljno sredstva za normalan život, te bolesne osobe potrebne liječenja, te druge porodice potrebne naše pomoći.


Ovom prilikom podijeljeno je ukupno 400 eura, te se nadamo da će spomenuta sredstva bar u nekoj mjeri olakšati život našim potrebnim sugrađanima.


Najiskrenije se zahvaljujemo porodici Zenković iz S. Mosta na uloženom trudu i podršci koju su pružili potrebnim porodicama.

 dirhemnovac6

dirhemnovac5

dirhemnovac3

dirhemnovac1

 (dirhem.org)