Ostali projekti

10U drugoj polovini mjeseca ramazana Humanitarna organizacija ˝Dirhem˝ realizirala je nekoliko zajedničkih iftara za postače. Jedan od iftara je upriličen za naše najmlađe postače.

 

Naime, u dvorištu O.Š. ''Kaćuni'' - P.O. ''Katići'', upriličen je iftar za 65 učenika pomenute škole. Na licima djece se vidjelo iskreno zadovoljstvo što imaju priliku da sa svojim vršnjacima iftare i osjete čari ramazana i zajedničkog iftara.

 

Ukupna vrijednost ove akcije iznosi 360 KM, od čega je H.O. Dirhem donirala 290 KM, a iftar je podržalo i udruženje ''Mostovi budućnosti'' sa iznosom od 70 KM.

 

Na kraju iftara našim mladim postačima se obratio Emin-ef. Koluh naglašivši važnost zajedničkog iftara, posta, ramazana i jedinstva muslimana. Na kraju smo klanjali zajednički akšam u mjesnoj džamiji. Efendija Koluh je uputio riječi zahvale H.O. Dirhem, kao i svim onima koji su učestvovali u ovom projektu.

 

I mi se ovom prilikom zahvaljujemo našim donatorima i svim onima koji su doprinijeli organizaciji iftara sa dovom Uzvišenom Allahu da im podari svako dobro i ukabuli ibadete.
(Dirhem.org)