Ostali projekti

humanitarnibroj

mesoHumanitarna organizacija "Dirhem" je u subotu, trećeg dana Kurban-bajrama, bila u prilici socijalno ugroženim porodicama sa područja Sanskog Mosta podijeliti značajnu količinu goveđeg mesa. 

 

Naime, nakon što smo prethodno organizovali kupovinu i klanje krave kao kurbana, naši volonteri su obišli 50 ugroženih porodica i svakoj uručili oko 5 kg mesa. Ukupno je podijeljeno 250 kg ove životne namirnice. Ovu aktivnost, uz podršku EKC "Istanbul" iz Sarajeva, organizirali smo već treću godinu zaredom.

 

Značajno je istaknuti da su naši volonteri obišli većinu mjesnih zajednica u Sanskom Mostu; Vrhpolje, Tominu, Krkojevce, Kruhare, Stari Majdan, Fajtovce, Naprelje, Skucani Vakuf... sve kako bismo meso dostavili do onih najugroženijih među nama.

 

Baš kao i mnogo puta do sada, naši volonteri su ponovo naišli na tople riječi zahvale, te nam je izuzetno drago da smo tokom bajramskih dana bili u prilici izmamiti osmijehe i radost na licima mnogih naših sugrađana, kojima je ova akcija značila mnogo kao pomoć u hrani, ali i kao vid pažnje i suosjećanja.

 

Još jednom se srdačno zahvaljujemo Udruženju EKC "Istanbul" koje je svojom donacijom i ove godine omogućilo nabavku krave za kurban i ovu humanu akciju.

 

(dirhem.org)