Ostali projekti

humanitarnibroj

kucakrupa11Humanitarna organizacija "Dirhem" je početkom juna ove godine putem plemenitih donatora iz Austrije i drugih država obezbijedila 2.150 KM za tročlanu porodicu Šabić iz Bosanske Krupe. Naši aktivisti su iz doniranih sredstava, u dogovoru sa porodicom, kupili potreban građevinski materijal za salijevanje ploče.

 

Zajedno sa Ishakom ef. Ahmetović, predstavnikom donatora iz Austrije, obišli smo porodicu Esmira Šabića i pokrenuli humanitarni apel za ovu porodicu.

 

Ubrzo je putem istih donatora skupljeno dodatnih 1.750 KM koje smo na isti način utrošili; za kupovini potrebnog građevinskog materijal, te plaćanje majstora.

 

U međuvremenu, Esmir je vrijedno radio i nedavno je kuća stavljena pod krov. Esmir i njegova porodica se nadaju da će iznaći način da nastave sa izgradnjom kako bi se mogli useliti u svoj novi dom. Inače, ova tročlana porodica, bez stalnih primanja, trenutno živi u jednoj prostoriji sa poljskim WC-om.


Mi se ovim putem srdačno zahvaljujemo našim donatorima, moleći Uzvišenog Allaha da ih obilato nagradi.

Ujednu, upućujemo apel svim humanim ljudima da nastavimo pomagati ovu porodicu kako bi izgradili svoj novi dom. Sve uplate, sa naznakom "za porodicu Šabić", možete izvršiti putem našeg žiro računa

(Dirhem.org)

Videosnimak naše posjete porodici Šabić