Ostali projekti

humanitarnibroj

sasinaAktivisti H.O. "Dirhem" u još jednoj humanoj akciji. Ovoga puta značajnom donacijom obradovali smo porodicu Suljić iz Sanskog Mosta.

 

Mladi bračni par Suljić Selma i Raif odlučili su živjeti zajedno u našoj općini. Posjeduju vlastito zemljište u mjestu Sasina kod Sanskog Mosta gdje su odlučili izgraditi kuću.

 

U momentu obraćanja našoj organizaciji sa zahtjevom za pomoć u izgradnji kuće imali su izgrađen temelj koji je napravljen zalaganjem i pomoći prijatelja, komšija i drugih dobročinitelja.

 

Plaćali su smještaj u jednoj kući, a hitnost izgradnje kuće bila je dodatno podstaknuta teškom materijalnom situacijom i nemogućnošću da se plaća 150 KM kirije mjesečno. Selma je nazaposlena, brine se o domaćinstvu i kući, dok Raif radi na dnevnicu poslove koji mu se ponude.

 

Ovaj skromni bračni par od imovine još posjeduju dvije koze koje drže radi mlijeka, a u međuvremenu se nastavila pomoć dobrih ljudi i gradnja kuće, tako da je ozidan prvi sprat i napravljen je odgovarajući krov.

 

Suljići su bili u žurbi da osposobe bar jednu sobu za stanovanje, jer je vlasnik prijašnje kuće tražio da se isele kako bi kuću mogao prodati. U zajedničkom humanom poduhvatu načinjeno je mnogo; neko je donirao materijal, neko obećao platiti majstora, a neko lično radio na kući.

 

Humanitarna organizacija "Dirhem" uzela je učešće u vidu nabavke materijala za unutrašnje radove i to 20 vreća ljepila, 20 vreća fasade, kao i stiropor za izolaciju. Ukupna vrijednost doniranog materijala je 620 KM.
Na ovaj način pomogli smo da se urade unitrašnji radovi u jednoj prostoriji i da porodica Šuljić u skorijem roku može useliti u svoj dom.

 

Selma i njen muž Raif mjesec prije naše donacije dobili su i prvo dijete, te smo im uz čestitke i želje da imaju zdravo potomstvo ovu donaciju uručili i kao svojevrstan poklon novom članu porodice.

 

Ovom prilikom najtoplije se zahvaljujemo našim vjernim donatorima na podršci i donacijama, jer su njihove donacije od velike pomoći i značaja za veliki broj naših sugrađana. Selma i njena porodica su , također, uputili lijepe riječi zahvale za donirani materijal i ukazanu podršku.
(dirhem.org)