Ostali projekti

humanitarnibroj

golub1Humanitarna organizacija "Dirhem" je putem organizacije Most Bro iz Danske obezbijedila 4.080 KM za peteročlanu porodicu demobilisanog borca Esada iz Busovače.

 

Esad Golub je nezaposleni demobilisani borac. Povratnik je u selo Kovačevac koje je u ratu uništeno. Živi sa suprugom i troje djece od kojih dvoje ide u školu. Kako su Esad i njegova supruga dugi niz godina na Zavodu za zapošavanje, snalaze se na razne načine, a najčešće su to sezonski poslovi.

 

U razgovoru sa porodicom saznali smo da žive u neprikladnim uslovima za 21. vijek. Jer, žive na spratu očeve kuće gdje je opremljena samo jedna prostorija.

 

Esad je prije par godina uspio sakupiti nešto novca te kupiti vikend kuću, a općina Busovača mu je obezbijedila krov za istu. Zahvaljujuči donatorima iz organizacije Most Bro koji su donirali 4.080 KM, porodici Golub kupljen je materijal za opremanje donjeg sprata kuće, te za jedan dio gornjeg sprata. Isti je već stigao na gradilište, a ugradnja istog uveliko teče.

 

Kao što smo i naveli, nedostaje još jedan dio materijala koji bi koštao oko 2.000 KM, te je potrebno platiti priključak električne energije u iznosu od 1.800 KM.

 

Mi se ovim putem srdačno zahvaljujemo našim donatorima, moleći Uzvišenog Allaha da ih obilato nagradi.

 

Ujednu, upućujemo apel svim humanim ljudima da nastavimo pomagati ovu porodicu kako bi izgradili svoj novi dom.
Sve uplate, sa naznakom "za porodicu Golub", možete izvršiti putem našeg žiro računa. Pokažimo svoju humanost!

(Dirhem.org)