Ostali projekti

humanitarnibroj

ramazanHumanitarna organizacija "Dirhem" je tokom proteklog ramazana u sklopu humanitarne akcije pod nazivom "Ramazanska solidarnost 2015" realizirala veliki broj humanitarnih aktivnosti.

 

Naši aktivisti su bili praktično svakodnevno, na području 20-tak bh. gradova, angažovani kako bi stigli realizirati svu planiranu i obezbijeđenu pomoć.

Možemo reći da smo tokom ovog ramazana, u odnosu na prethodne, uručili pomoć u rekordnom obimu i teško bi bilo sve nabrojati.

 

Ukratko, podijelili smo preko 600 prehrambenih paketa, organizirali iftare za 700 postača i obezbijedili bajramske paketiće za 53 djece. Pored toga, uručili smo i drugu pomoć u vrijednosti od preko 10.000 KM za liječenje, kupovinu krave, kupovinu plastenike, pomoć jetimima i druge vrste pomoći.

 

Naša pomoć je stigla do socijalno ugroženih u Krajini, Srednjoj Bosni, ali i do povratnika u Hercegovinu i manji bh. entitet.

 

Izuzetno nam je drago što smo bili u prilici kroz različite oblike pomoći uljepšati ramazanske dane našim sugrađanima.

 

Želimo se zahvaliti svim institucijama, udruženjima, džematima, privrednicima i pojedincima koji su putem naše humanitarne organizacije pružili pomoći onima kojima je ona zaista potrebna. Također se želimo zahvaliti i našim volonterima na njihovom uloženom vremenu i trudu.

 

Molimo Uzvišenog Allaha da nagradi sve one koji su uzeli učešća u našim aktivnostima i time pokazali svoju ljudskost, humanosti i islam na praktičan način. 

 

Mi, iz Humanitarne organizacije "Dirhem", nakon kratkog bajramskog predaha, nastavljamo sa projektima i aktivnostima pomoći našem narodu. Pozivamo sve vas da se upoznate i uključite u naš humanitarni rad, jer praksa pokazuje da zajednički, uz Božiju pomoć, možemo puno toga uraditi.

 

(Dirhem.org)