Ostali projekti

humanitarnibroj

iftari 1U drugoj polovini mjeseca ramazana Humanitarna organizacija ˝Dirhem˝ realizirala je nekoliko zajedničkih iftara za postače.

 

Tako smo u deset različitih termina organizirali iftare na kojima su prisustvovali naši sugrađani iz porodica slabog materijalnog stanja, zatim aktivisti i volonteri naše organizacije, prijatelji i saradnici, te predstavnici organizacija koji nam pomažu u hamanitarnom radu sve vrijeme našeg djelovanja. U nekoliko navrata ovim iftarima prisustovali su i donatori ili njihovi predstavnici shodno iskazanoj želji naših plemenitih donatora.

 

Sažetak naših napora vezanih za organizaciju iftara u drugoj polovini ramazana jesu realizirani iftari za 512 osoba u sedam bh. općina i naseljih mesta. Iftari su upriličeni u Zenici, Novom Travniku, Travniku i Turbetu (300 osoba), na kojima se prisustvovali prije svega osobe slabijeg materijalnog stanja, zatim u Zavidovićima (30 osoba), Sanskom Mostu (80 osoba), Bosanskoj Krupi (30 osoba), te Velikoj Kladuši (72 osobe).

 

Raduje nas što smo na ovim iftarima mogli vidjeti veći broj omladine, ali i postača svih doba, ustrajnih u postu i pored vrućina i dugih ljetnih dana.
Srdačno se zahvaljujemo cijenjenim donatorima ovih aktivnosti, a posebno organizaciji Ayder iz Turske, Udruženju žena Džemata iz Basela (Švicarska), humanim donatorima koji su lično uplatili novac za organizaciju iftara, te našim vrijednim aktivistima na terenu koji su marljivo radili kako bi sve proteklo u najboljem redu.

 

Svima Vama želimo uputiti najljepše riječi zahvale na izvanrednom trudu koji je polučio mnoštvo humanosti, prijatnog ramazanskog druženja uz iftare, te onog najvažnijeg osjećaja zajedništva, ramazanske topline i međusobne solidarnosti.

 

Neka Vam Uzvišeni Allah primi Vaša dobročinstva, Vaš post i druge ibadete i naka Vas za to sve skupa neizmjerno nagradi.
(dirhem.org)