Ostali projekti

humanitarnibroj

iftarbu1Humanitarna organizacija ''Dirhem'' je organizovala iftar za 50-ak postača u saradnji sa grupom vrijednih insana pod vođstvom mjesnog imama Nedim ef. Klisure. Iftari su organizirani kako s ciljem obilježavanja ovog mubarek mjeseca tako i s ciljem jačanja jedinstva džemata. Navedeni iftar je organizovan 13.07.2015 godine, u džematu Putiš - Medžlis IZ Busovača.

 

Da su ovakve aktivnosti naišle na pozitivan odjek govore pohvalni komentari postača, zadovoljstvo, ali i njihova razdragana lica. Postaču je druga najveća radost iftar, s toga atmosfera prilikom ovakvih okupljanja je i više nego pozitivna. Inače, ovaj agilni džemat se može pohvaliti da pored centralne džamije posjeduje još četiri mekteba gdje se također klanja teravih namaz, a gdje su angažirani studenti i đaci. Uz nadu da će Allah nagraditi inicijatore ovakvih i sličnih manifestacija, postačima post ukabuliti te svima magfiret primiti.

 

Na kraju, ovom prilikom želimo i da se zahvalimo svima onima koji su podržali ovaj program i dali svoj doprinos na njegovoj realizaciji, te također prenosimo selame i zahvale Nedim ef., te džematlija džemata Putiš. Zahvaljujemo se plemenitim donatorima iz Basela iz Švicarske! Molimo Dragog Allaha da ih nagradi najljepšom nagradom. 

(Dirhem.org)

iftarbu

 

iftarbu2