Ostali projekti

humanitarnibroj

iftarU protekloj sedmici Humanitarna organizacija ˝Dirhem˝ je bila organizator dva zajednička iftara za postače iz Sanskog Mosta.

 

Iftari su dio humane akcije ˝Ramazanska solidarnost 2015˝ putem koje H.O. "Dirhem" nastoji osigurati što veći broj ramazanskih paketa za siromašne, iftara za postače, te bajramskih paketića za djecu.

 

Ovogodišnji prvi ramazanski iftari su pripremljeni i realizirani u lijepom ambijentu u dva restorana u centru S. Mosta, a njima su pored rukovodstva naše organizacije prisustvovali neki od naših donatora, volontera, zvanice, te osobe slabijeg materijalnog stanja.

 

Ovoga puta spomenutim iftarima prisustvovalo je 57 osoba. Svi skupa smo imali priliku osjetiti draž zajedničkog iftara i ugodnog druženja u jednom od najvećih obilježja svakoga ramazana, a to su iftari.

 

Ovom prilikom najiskrenije se zahvaljujemo našim plemenitim donatorima, vrijednim dobrotvorima koji su uplatili novac za realizaciju ovih aktivnosti. Neka ih Uzvišeni Allah nagradi najboljom nagradom za njihov uloženi trud.

 

H.O. "Dirhem" ide dalje sa akcijom ˝Ramazanska solidarnost 2015˝ i već planiramo druge iftare i podjelu ramazanskih paketa u više gradova i mjesta u BiH.

 

Želimo i svima Vama da mjesec ramazan provedete u svakom dobru sa svojim porodicama, u humanosti, međusobnoj solidarnosti i potpomaganju potrebnih.
(dirhem.org)

iftar1

 

iftar2

 

iftar3

 

iftar4