Ostali projekti

humanitarnibroj

dirhemsutkovicVolonter HO "Dirhem" Ajdin Karadža zajedno sa predsjedniom "Merhameta" Dževadom Ibrahimovićem posjetili su porodicu Šutković u Bugojnu za koju je predhodno pokrenut apel za pružanje pomoći.

Ovom prilikom im je uručen paket prehrambenih namirnica u vrijednosti od 60 KM. Od početka akcije, pored pomoći u osnovnim životnim namirnicama (prehrana, higijena) ova porodica je dobila i motornu pilu od plemenitih donatora iz Švicarske.

Braća Šutković su dugo vremena maštali upravo o tome da imaju svoju motornu pilu i da na taj način sebi mogu zarađivati za život.

Prilikom naše posjete ovi vrijedni ljudi su se zahvalili HO ˝Dirhem˝ i Mehametu Bugojno koji su zajednički pokrenuli ovu akciju, kao i svim dobrim ljudima koji su je podržali i pomogli im u vremenu kada im je bilo zaista teško.

Naša je želja da pomognemo sve potrebne i ugrožene građane, a prvenstveno one koji žele raditi i od svoga vlasitog rada živjeti. Braća Šutković to zasigurno jesu.

Najiskrenije se zahvaljujemo svima koji su učestvovali svojim prilozima u pomoći ovoj porodici, a posebno donatorima koji su ih obradovali motornom pilom i na taj način znatno poboljšali njihovo materijalno stanje.

Za sve to dugujemo Vam jedno veliko hvala, mada znamo da Vaš trud, dobročinstva i požtvovanost ne mogu stati ni u stotine takvih riječi zahvale.

 

dirhemmotorka

 

(dirhem.org)