Ostali projekti

humanitarnibroj

Shodno potpisanom Ugovoru sa Medžlisaom IZ-e Maglaj o pomoći u izgradnji kuće za porodicu Mujaković, Humanitarna organizacija ˝Dirhem˝ je uplatila novac za drugu fazu izgradnje u iznosu od 10.000 KM, od čega je 2.000 Eura donirao bošnjački džemat ˝Ebu Hanife˝ iz Austrije.

 

Ovom uplatom Dirhema dosadašnji iznos donacije je zaokružen na 25.000 KM, a nadamo se da ćemo uz podršku naših plemenitih donatora osigurati i preostalih 5.000 KM, čime bi se u potpunosti osigurala sredstva za izgradnju ove kuće.

 

Predviđena vrijednost ovog projekta je 35 000 KM, s tim što će dio sredstava u iznosu od 5.000 KM osigurati Crveni križ FBiH.
Radovi  teku predviđenom dinamikom i mi se nadamo da će dovršetak izgradnje i predaja kuće porodici biti krajem marta.

 

Ovom prilikom posebno se zahvaljujemo džematu Bošnjaka ˝Ebu Hanife˝ iz Austrije, ali i ostalim donatorima čije su donacije također bile važne i bitne i u mnogome pomogle da se približimo našem krajnjem cilju, a to je izgradnja nove kuće za porodicu koja je svoju izgubila u klizištu.

 

Akcija za prikupljanje preostalih novčanih sredstava potrebnih za dovršetak izgradnje još traje. Sve informacije o tome i upute za uplatu možete naci OVDJE.

 

Pomozimo porodici Mujaković da useli u svoj novi dom!

 

(Dirhem.org)