Ostali projekti

humanitarnibroj

sutkovicNa inicijativu predsjednika Merhameta u Bugojnu, gospodina Ibrahimović Dževada, volonteri Humanitarne organizacije "Dirhem" posjetili su porodicu Šutković u mjestu Poljice nedaleko od grada Bugojno.

Porodicu čine trojica braće; Šutković Omer (1988.), nezaposlen, Šutković Admir (1987.), također nezaposlen, i Šutković Rasim (1996.), koji pohađa srednju školu.

Bez oca su ostali prije šest godina,a bez majke prije dvije godine. Iza roditelja im nisu ostala nikakva primanja. Žive kao podstanari i plaćaju kiriju u visini od 80 KM.

Njihova kuća koju su naslijedili od roditelja se nalazi u mjestu Hum, ali je do temelja srušena. Oni žive od nadnica koje zarade cijepajući drva i skupljajući željezo. Njihova je želja da im se kupi motorka kako bi na taj način lakše sebi zaradili.

Naši volonteri su se uvjerili u veoma teško materijalno stanje braće Turković, što se i iz priloženih slika da lahko zaključiti. S toga ih uskoro planiramo još jednom posjetiti i pružiti im određenu pomoć. Svi oni koji se žele uključiti u pomoć ovoj porodici mogu nam se javiti ili direktno izvršiti uplatu na naš žiro-račun.

(Dirhem.org)

sutkovic1

sutkovic2

sutkovic3

sutkovic4

sutkovic5