Ostali projekti

humanitarnibroj

iftar2019Humanitarna orgaizacija ˝Dirhem˝ i Udruženje ˝Akos- Most˝, su sinoć, 28.5.2019.god., u okviru ˝Ramazanske solidarnosti 2019.˝ organizirali zajednički iftar za postače u S. Mostu.

Naime, iftaru koji je realiziran u ugodnom ambijentu restorana uz samu gradsku džamiju prisustvovalo je 60 osoba.


Posebnost ovog iftara se ogleda u tome što je, osim naših aktivista i donatora, iftaru prisustvovalo i 20 naših sugrađana slabijeg imovinskog stanja, koji obično nisu uključeni u slične društvene događaje. To je bila posebna želja naših donatora iz Bosanskog kulturnog društva Hilal iz Engleske, a kojoj smo rado udovoljili


Srdačno se zahvaljujemo plemenitim donatorima Dirhema koji su finansirali organizaciju ovoga iftara sa 300 KM, kao i Asocijaciji NEDWA i njihovom Uredu u Bosni i Hercegovini koji su za finansiranje iftara donirali oko 500 KM.


Zahvaljujemo se volonterima i prijateljima iz Prijedora na njihvom odzivu na iftar, a osim toga su uzeli 11 prehrambenih paketa koje će pokloniti potrebnim porodicama u Prijedoru.


Za lijepo zajedništvo, solidarnost i aktivizam koji je inicirao ovaj iftar nagradu će, ako Allah da, imati i vrijedni donatori.

 

iftarsana6 iftarsana4

 

iftarsana7 iftarsana5
(dirhem.org)