Ostali projekti

humanitarnibroj

boskovic2Danas, 10.5.2019. godine, je aktivista Humanitarne organizacije ˝Dirhem˝ zajedno sa našim sugrađanima, bračnim parom Krupić, posjetio sestre Bošković Baisu i Dursumu u S. Mostu i tom prilikom je uručen prikupljeni novac.


Naime, radi se o iznosu od 1235 KM koji je na inicijativu naše sugrađanke Merime veoma brzo sakupljen u krugu njenih prijatelja, rodbine i kolega, a isti će biti utrošen u svrhu postizanja uslova za odlazak u penziju jedne od sestara Bošković.


Sestre Bošković Dursuma i Baisa iz S. Mosta su radni vijek provele u lokalnom preduzeću, ali nijedna nema uslova za penziju, mada im malo nedostaje, kako godina starosti tako i radnog staža.


Prilikom prethodnih naših susreta sa sestrama Bošković one su iznosile svoju situaciju i želju da bi im odlazak u penziju bio jedino dobro egzistencijalno rješenje.


Danas, evo, hvala Allahu, uz pomoć i podršku plemenitih građana Sanskog Mosta i uz malo medijske pažnje, potrebni novac za uplatu penzionog staža je sakupljen i uplaćen na račun Bošković Dursume.


Ovaj korak bi im u skorije vrijeme trebao osigurati redovan izvor primanja bar u iznosu minimalne penzije, a time i sigurniju egzistenciju.


Inače, sestre Bošković su od prošle godine korisnice našeg projekta ˝Prijatelji 50+˝ putem kojeg starijim osobama bez stalnih izvora primanja nudimo mjesečnu pomoć.


Najtoplije se zahvaljujemo našoj Merimi, njenim prijateljima i poznanicima koji su učestvovali u ovom plemenitom činu koji će, nadamo se, sestrama Bošković osigurati mirnije i sigurnije dane.


Zahvaljujemo se i našem sugrađaninu Senudinu Safiću koji je svojim novinarskim radom skrenuo pažnju na teško stanje Boškovića i time, u predhodnom periodu, sakupio značajna sredstva za ovu porodicu.


Za sav trud koji ste dali, u ime porodice Bošković i u ime naše organizacije, veliko hvala.

 

boskovic4

 

boskovic3

 

boskovic1

 


(dirhem.org)