Ostali projekti

humanitarnibroj

novacKrajem januara 2019. god. volonteri H.O. ˝Dirhem˝ uručili su pomoć za tri porodice u stanju potrebe. Ovoga puta novčana pomoć je uručena za dvije samohrane majke sa djecom u Lukavcu i Tuzli, te jedan bračini par u Travniku.


Nermina S. je samohrana majka koja živi sa dvoje djece u Lukavcu. Preživljavaju od 60 KM dječijeg doplatka. Mlađa Nerminina curica ima zdravstvenih problema i još je na pretragama ljekara. Njima smo uručili jednokranu pomoć od 150 KM.


Indira U. je samohrana sa jednim ženskim djetetom iz Tuzle. U veoma teškoj su materijalnoj situaciji. Od novčanih pirmanja imaju dječiji doplatak 25 KM, a sama stanarina ih košta 100 KM. I ovoj porodici uručena je pomoć od 150 KM.


Djedu Abdulazizu M. iz mjesta Maline, općina Travnik, na ime jednokratne pomoći za liječenje teško bolesne supruge uručili smo 100 KM. Oni imaju penziju od oko 340 KM, ali je majka oboljela od karcinoma i imaju velike troškove liječenja u Sarajevu. Uz to imaju kćerku koja ima zdravstvenih problema od rođenja.


Ovom prilikom se srdačno zahvaljujemo našim plemenitim donatorima koji svojim donacijama olakšavaju svakodnevne brige naših potrebnih sugrađana.
Zahvaljujemo i vrijednim volonterima na terenu za njihov trud koji ulažu u realizaciju humanih aktivnosti.


(dirhem.org)