Narodna kuhinja

Humanitarna organizacija "Dirhem" je tokom proteklih dana obezbijedila vrijedne donacije za Narodnu kuhinju u Turbetu.

 

Zahvaljujući plemenitim donatorima, obezbijeđena su dva kurbana, odnosno 56 kg ovčijeg mesa. Pored toga, obezbijeđene su značajne količine tjestenine, graha, ulja i brašna. Meso i namirnice su predani Merhametu iz Travnika koji sprema obroke za korisnike kuhinje u Turbetu.

 

Projekat Narodne kuhinje u Turbetu je pokrenula Humanitarna organizacija "Dirhem" zajedno sa Merhematom iz Travnika i MZ Turbe. U njoj šest dana u sedmici oko 70 korisnika preuzima svoj topli obrok.

 

Naši aktivisti konstantno rade na obezbjeđivanju novčanih i materijalnih pretpostavki za nastavak rada kuhinje i zahvaljujući plemenitim donatorima dosad smo uspješno realizirali ovaj humanitarni projekat.

 

Projekat Narodne kuhinje je nedavno ušao u drugu godinu svoga postojanja, što nas obavezuje na dodatni trud kako bismo obezbijedili potrebna sredstva kako bi ovaj plemeniti projekat idalje živio.

 

Zato pozivamo sve vas; pojedince, udruženja, ustanove i preduzeća, da kroz vaše donacije pomognete rad naše kuhinje. Novčane donacije možete uplatiti na naš žiro-račun, a materijalne donacije lično donirati u Travniku i Sanskom Mostu. Za više informacija možete nas kontaktirati putem maila Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili telefona 062-874-556.

 

Olakšajmo korisnicima kuhinje i u ovoj godini. Možda im ne možemo sve njihove probleme riješiti, ali ih barem možemo osloboditi brige o tome šta će "danas" jesti...

Na kraju, molimo Uzvišenog Allaha da nagradi naše donatore i sve one koji na bilo koji način pomognu ovaj humanitarni projekat.

 

kuhinja10

kuhinja12

(Dirhem.org)