Narodna kuhinja

humanitarnibroj

Humanitarna organizacija "Dirhem" je tokom proteklih dana obezbijedila vrijedne donacije za Narodnu kuhinju u Turbetu.

Zahvaljujući plemenitim donatorima, obezbijeđena su dva kurbana, odnosno 65 kg ovčijeg mesa, kao i 99 kg tjestenine. Jedan donator je donirao 350 KM za klanje kurbana, dok je drugi lično donio kurbansko meso. Meso i tjestenina su predani Merhametu iz Travnika koji sprema obroke za korisnike kuhinje u Turbetu.

Projekat Narodne kuhinje u Turbetu je pokrenula Humanitarna organizacija "Dirhem" zajedno sa Merhematom iz Travnika i MZ Turbe. Pokrenuta kao pilot projekat u trajanju od šest mjeseca, ona danas već 10 mjeseci uspješno funkcioniše i u njoj šest dana u sedmici oko 70 korisnika preuzima svoj topli obrok.

Naši aktivisti konstantno rade na obezbjeđivanju novčanih i materijalnih pretpostavki za nastavak rada kuhinje i zahvaljujući plemenitim donatorima dosad smo uspješno realizirali ovaj humanitarni projekat.

Pozivamo sve vas; pojedince, udruženja, ustanove i preduzeća, da kroz vaše donacije pomognete rad naše kuhinje. Novčane donacije možete uplatiti na naš žiro-račun, a materijalne donacije lično donirati u Travniku i Sanskom Mostu. Za više informacija možete nas kontaktirati putem maila Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili telefona 062-874-556.

Također, rad kuhinje možete pomoći i tako što ćete vašu obavezu klanja kurbana izvršiti putem H.O. "Dirhem", jer će kurbansko mesa biti donirano za rad kuhinje. Cijena kurbana sa kompletnom uslugom je 150 Eura, a više informacija o tome možete saznati OVDJE!

Na kraju, molimo Uzvišenog Allaha da nagradi sve one koji na bilo koji način pomognu ovaj humanitarni projekat.
(Dirhem.org)