Narodna kuhinja

humanitarnibroj

Humani ljudi donirali tri kurbana za kuhinju u Turbetu

U protekloj sedmici volonteri H.O. "Dirhem" su bili u prilici da u Travniku organizuju klanje ukupno tri kurbana za potrebe Narodne kuhinje u Turbetu.

Kurbani su donacija nekoliko plemenitih dobročinitelja koji su na ovaj način željeli upotpuniti svoje dobro djelo i pomoći rad ove kuhinje u kojoj trenutno obroke prima oko 80 osoba.

Ukupna težina mesa koje je na ovaj način prispjelo u kuhinju jeste 100 kg, što je značajna količina mesa kao jednog od važnih prehrambenih namirnica.

Zahvaljujemo se donatorima koji su za ovu svrhu donirali ukupno 1000 KM. Molimo Uzvišenog Allaha da im ukabuli njihove kurbane.

Ovakve i slične donacije su veoma značajne za rad Narodne kuhinje u Turbetu, koja upravo ovih dana završava svoj pilot-period od 6 mjeseci koji je uspješno realiziran.

Nekoliko mjeseci  koji su pred nama želimo uložiti dodatni trud u nastojanju da prikupimo donacije i prehrambene namirnice za narednih 12 mjeseci trajanja ovog plemenitog projekta. Bitno je napomenuti da kuhinja u međuvremenu neće prekidati svoj rad.

Najiskrenije se zahvaljujemo dobročiniteljima koji su do sada podržavali ovaj humani projekat, te upućujemo molbu da se angažujemo, svako shodno svojim mogućnostima, kako bismo osigurali nastavak rada Narodne kuhinje u Travniku.

Više informacija o više o samoj kuhinji, kao i načinu kako možete pomoći, možete pročitati OVDJE!

(Dirhem.org)