Narodna kuhinja

humanitarnibroj

U sklopu kontinuiranih aktivnosti H.O. "Dirhem" koje imaju za cilj obezbjeđivanje potrebnih namirnica za Narodnu kuhinju u Turbetu, 05.04.2014. godine na području Travnika i Turbeta volonteri H.O. "Dirhem" i M.D.D. "Merhamet" prikupili su veliku količinu namirnica za Narodne kuhinje u Travniku i Turbetu.

Akcija je trajala od 9 h do 18 h i to na šest prodajnih mjesta u Travniku i Turbetu, tj. ispred dva Konzum marketa u Travniku (veliki Konzumov market u centru grada, u Konzumu u Turbetu), u dva Bestova marketa (u Travniku kod kuće Ive Andrica, u gornjem Turbetu Bestova Robna kuća), te u dva marketa Grand 99 (u Travniku ispod Šarene džamije i Grand 99 u centru Turbeta).

Čak 17 volontera je učestvovalo u ovoj humanoj akcij, a ukupno je sakupljeno osam velikih kolica namirnica procijenjene vrijednosti od oko 1800 KM. U Turbetu smo dobili i 65 KM.

Mi se ovom prilikom srdačno zahvaljujemo našim volonterima koji nam pokazuju da među nama ima još mnogo humane omladine koja je spremna svoje slobodno vrijeme odvojiti kako bi pomogla siromašnim sugrađanima.

(Dirhem.org)