Narodna kuhinja

humanitarnibroj

Volonteri Humanitarne organizacije "Dirhem" su u subotu, 29.03.2014. godine, u hipermarketu Bingo u Travniku organizovali prikupljanje namirnica za Narodnu kuhinju Merhameta iz Travnika.

Kroz lijep pristup naših volontera i podjelu kratkih informativnih letaka ovoj humanitarnoj akciji se odazvao velik broj građana koji su taj dan bili u kupovini u tom prodajnom objektu. Na kraju dana, u četvero kolica bilo je sakupljeno namirnica u vrijednosti od oko 600 KM; 118 kg tjestetine, 41 kg riže, 29 l ulja, 23 kg šećera, 10 kg soli...

Ovu akciju smo organizovali u saradnji sa Merhametom iz Travnika, a namirnice su predate u njihovu Narodnu kuhinju. Inače, u Narodnoj kuhinji Mehameta u Travniku se priprema i hrana za Narodnu kuhinju u Turbetu koju je pokrenuo "Dirhem" u saradnji sa Mermahetom i MZ Turbe, a putem koje se trenutno hrani oko 80 korisnika iste. Više o tome možete pročitati OVDJE!

Prikupljanje namirnica je bilo planirano u više prodajnih objekata, ali je to iz objekivnih razloga odgođeno za narednu subotu, 05.04.2014. godine.

Zahvaljujemo se našim vrijednim volonterima koji nisu štedjeli svoje vrijeme i trud kako bi pomogli drugima. Neka ih Uzvišeni Allah za to obilato nagradi!

(Dirhem.org)