Narodna kuhinja

humanitarnibroj

Humanitarna organizacija "Dirhem" je krajem novembra 2013. godine, u saradnji sa Merhametom iz Travnika i MZ Turbe, pokrenula Javnu kuhinju u mjestu Turbe kod Travnika. Od tog dana šest dana u sedmici 80-tak korisnika kuhinje dobija topli obrok.

Kako bi se uspješno održavao rad kuhinje i bio osigruan topli obrok za njene korisnike, naši aktivisti konstantno rade na osiguravanju neophodnih materijalnih i financijskih potreba za njeno funkcionisanje. Tako su u proteklom periodu obezbijeđene donacije ukupne vrijednosti od 1760 KM. Između ostalog, obezbijeđeno je 400kg organskog krompira i mrkve, 30 kg graha, 15 kg trahane, određena količina tjestenine, ali i pite i kolači. Također, donirano je 45 kg mesa od dva kurbana, a pored toga su i uplaćena dva kurbanu direktno u Merhamet.

Želimo se zahvaliti svim pojedincima koji su donirali dio svog imetka kako bi se nahranili gladni. Posebno se zahvaljujemo Udruženju "Pomozi.ba" koje je doniralo značajnu količinu krompira i mrkve.

Na kraju, pozivamo i ovaj put sve one koji su to u mogućnosti da podrže ovaj humanitarni projekat, bilo kroz materijalnu ili novčanu donaciju, a više informacija o ovom projektu, kao i načinu doniranja, možete pročitati OVDJE.
(Dirhem.org)