Narodna kuhinja

humanitarnibroj

Humanitarna organizacija "Dirhem" je krajem novembra 2013. godine, u saradnji sa Merhametom iz Travnika i MZ Turbe, pokrenula Javnu kuhinju u mjestu Turbe kod Travnika. Od tog dana šest dana u sedmici 80-tak korisnika kuhinje dobija topli obrok, a naši aktivisti konstantno rade na osiguravanju neophodnih materijalnih i financijskih potreba za uspješno funkcionisanje iste.

Mnogi pojedinci, kao i pravna lica, su svojim donacijama značajno podržali ovaj projekat. Tako je i ovih dana jedan naš sugrađanin, koji je želio ostati anoniman, za potrebe kuhinje u Turbetu donirao namirnice (tjesteninu, grah, rižu, ulje i sir), a vrijednost doniranih artikala je 250 KM.

Ovo je još jedan primjer da među nama ima humanih ljudi koji nisu zaboravili svoje komšije u potrebi. Molimo Uzvišenog Allaha da ga neizmjerno nagradi za ovaj humani čin.

Na kraju, pozivamo i ovaj put sve one koji su to u mogućnosti da podrže ovaj humanitarni projekat, bilo kroz materijalnu ili novčanu donaciju, a više informacija o ovom projektu, kao i načinu doniranja, možete pročitati OVDJE.

(Dirhem.org)