Narodna kuhinja

humanitarnibroj

Volonteri H.O. "Dirhem" su u ponedjeljak, 23.12.2013., uspješno realizirali još jednu akciju prikupljanja prehrambenih proizvoda za Narodnu kuhinju u Turbetu. Ovog puta je šest naših volontera bilo raspoređeno u 3 supermarketu na području Mjesne zajednice Turbe kod Travnika.

Građani Turbetu su se i ovog puta u velikom broju odazvali našem pozivu i donirali značajne količine prehrambenih proizvoda; 180 pakovanja tjestenine (makaroni, rezanci,š pagete), 42kg riže, 18kg graha, 12kg soli, 5kg šečera, 7l mlijeka, 2,75kg začina, 5 pakovanja Fant supa, 6 konzervi gulaša, te drugih prehrambenih proizvoda. Prema procjeni naših volontera, vrijednost prikupljenih prehrambenih artikala je oko 1.000 KM.

Naši volonteri su, nakon što razvrstali prikupljene namirnice, iste uručili u Merhametovu kuhinju u Travniku, gdje se šest dana u sedmici sprema 90 obroka za korisnike Narodne kuhinje u Turbetu.

Ovim putem se zahvaljujemo upravi BEST d.o.o., koja je ustupila svoja dva prodajna mjesta za realizaciju ove aktivnosti, kao i upravi Grand 99, koja je također ustupila svoj supermarket za ovu aktivnost.

Također, želimo se zahvaliti i svim humanim ljudima koji su dio svog imetka odvojili za svoju siromašnije sugrađane, Mjesnoj zajednici Turbe, ali i našim vrijednim volonterima koji i ovog puta nisu žalili svoga vremena i truda.

Na kraju, pozivamo i vas da podržite ovaj humanitarni projekat, a više informacija o samom projektu, kao i načinima kako možete pomoći, pročitajte OVDJE!

(Dirhem.org)