Liječenje

humanitarnibroj

melicEnvera Melic iz Turbeta kod Travnika je djevojka koja ima 17 godina i boluje od dijabetesa već od trećeg razreda osnovne škole, a uz to ima i ozbiljan problem sa vidom zbog kojeg na lijevo oko ne vidi nikako, a na desno tek 20%.

 

Zbog toga je bila prinuđena na različite medicinske tretmane, a za operaciju u Beogradu joj je bilo potrebno 12.000 KM. 

 

Lokalna zajednica je imala sluha za slučaj ove djevojčice i pokazala je svoju humanost, tako da je kroz različite akcije i donacije sakupljen potreban novac za liječenje Envere.

 

I Humanitarna organizacija "Dirhem" se uključila u akciju pomoći ovoj djevojčici, pa su se od samog početka naši aktivisti iz Travnika angažovali u prikupljanju i dodjeli pomoći. Zajedno sa jednim humanistom iz Donjeg Vakufa posjetili smo ovu porodicu i tom prilikom im je doniran prehrambeni paket u vrijednosti od preko 200 KM.

 

Humanisti iz Donjeg Vakufa nisu ostali na tome, pa su zajedno sa svojom dijasporom i privrednicima prikupili i na naš račun uplatili 2.280 KM za Enveru. Mi smo na žiro-račun Envere uplatili 2.350 KM, a naš aktivista je prilikom druge posjete uručio dodatnih 150 KM, tako da je putem H.O. "Dirhem" donirano ukupno 2.500 KM.

 

Mi Enveri želimo uspješno liječenje i molimo Uzvišenog Allaha da joj olakša, a našim donatorima, posebno dijaspori Donjeg Vakufa, se srdačno zahvuljemo, moleći Uzvišenog Allaha da ih obilato nagradi.

Lijepo je, zaista, vidjeti kada se kroz humanost naših ljudi "prebrodi" financijska prepreka u liječenju naših bolesnih sugrađana!

(Dirhem.org)

melic1

 

melic2

 

melic3