Liječenje

Humanitarna organizacija ˝DIRHEM˝ iz S. Mosta je polovinom mjeseca oktobra 2012. godine uspješno privela kraju akciju liječenja Karić Azrudina.

Azrudin je 13.10.2012. otpušten sa Vaskularne hirurgije u Sarajevu nakon uspješno obavljenje operacije proširenih vena na drugoj nozi.  Završetkom ove druge operacije okončane su aktivnosti koje su planirane kako bi zdravstveno stanje ovog demobilisanog borca Armije BiH  dovelo u normalnu.

Azrudin se sada oporavlja nakon operacije, ide redovno na previjanja i koristi terapiju preporučenu od strane doktora, te se nada skorom potpunom ozdravljenju kako bi mogao nastaviti nesmetan život i rad.

Inače, Karić Azrudin je skromni  Bošnjak koji je dao nemjerljiv doprinos u organizaciji otpora agresiji na našu zemlju, o čemu smo pisali prilikom njegove prve operacije.

H.O. Dirhem je uz podršku Medžlisa IZ-a S.Most i drugih vrijednih donatora prije tri mjeseca pokrenuo akciju prikupljanja sredstava za njegovo liječenje.

Ovim zadnjim aktivnostima ova akcije je završena, a Azrudin je sretan i zadovoljan, te nam je na kraju uputio još jednom riječi zahvale zbog ovoga humanog djela.

Videoreportaža - Azrudinov slučaj

(Dirhem.org)