Trenutne akcije

humanitarnibroj

ernad-1Uvaženi, ovo je naša molba da shodno Vašim mogućnostima pomognete našem sugrađaninu Ernadu Omeroviću. Ernad je rođen u Banja Luci 1968. Godine. Od 1996. godine je nastanjen u Sanskom Mostu. Živi u stanu koji mu je dodijeljen na korištenje od općine S. Most.

 

Ernada znamo kao mirnog i povučenog čovjeka iz džamije koji se skoro saživio sa svojom patnjom. On je obolio od teške kožne bolesti i ta bolest ga je učinila skoro 100% invalidom i ovisnim o tuđoj pomoći. Iako je fizički sposoban, Ernad ne smije raditi jer i malo znojenje izaziva iritacije kože i teško pogoršanje bolesti.

 

Ernadova terapija ima za cilj da ovu opaku kožnu bolest drži u prihvatljivom stanju, jer ako se ista pogorša, može preći u karcinom kože.
Doktori su mu propisali terapija u vidu tableta, krema i dnevnih kupki u toplim prostorijama. Sve je to veoma teško, nekad nemoguće, za čovjeka koji nema stalnog posla i koji živi od povremene pomoći dobrih ljudi i organizacija u stanu u kojem fali svega, od kreveta do prostirke.

 

Svake godine po nekoliko puta bude upućen u bolnicu na ležanje od 10-15 dana, a nekada i više, gdje se bolest sanira i drži pod kontrolom i sve tako u krug. U razgovoru nam je rekao da tablete kupuje preko poznanika u Austriji i do sada su se one pokazale najkorisnije, a kutija od 100 komada košta 100 eura, a na naš zahtjev Ernad nam je dostavio uredan račun o plaćenim lijekovima u Austriji.

 

Humanitarna organizacija "Dirhem" već mu dvije godine pruža redovnu financijsku pomoć za kupovinu lijekova, za odlaske na ljekarske pregleda, hranu i druge neophodne stvari. Putem "Dirhema" jedan plemeniti donator već godinu dana uplaćuje mjesečno 100 KM za liječenje Ernada. Međutim, iako je to veoma značajna pomoć za Ernada koji nema nikakva primanja, to nije dovoljno da Ernad podmiri svoje najneophodnije životne potrebe i potrebe liječenja.

 

Zato ovom prilikom pozivamo naše plemenite donatore da svojim donacijama pomognu Ernadu i da mu olakšamo njegovu svakodnevnicu. Najtoplije Vam se zahvaljujemo za Vašu podršku i humanost!

Svoje uplate možete uplatiti na naš račun, uz obaveznu naznaku "za Ernada Omerovića":

 

Uplate iz inostranstva:

Beneficiary bank: RAIFFEISEN BANK DD BOSNA I HERCEGOVINA

SWIFT CODE: RZBABA2S

Address: Zmaja od Bosne bb Sarajevo BiH

Details of Beneficiary:

IBAN CODE: BA39 1610 3500 4290 0038

Full beneficiary name: Dirhem Udruženje Sanski Most

Full beneficiary address: Muhići 25

 

Uplate iz BiH:

Dirhem Udruženje Sanski Most

Žiro-račun: 1610 3500 4290 0038

79260, Sanski Most

 

Paypal:

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

(dirhem.org)

 

ernad-3

 

ernad-2

 

ernad-6

 

ernad-8

 

ernad-7