Trenutne akcije

humanitarnibroj

drva9Dolaskom hladnijih zimskih dana, Humanitarna organizacija "Dirhem" je suočena sa sve većim brojem molbi socijalno ugroženih porodica koje nemaju nikako, ili imaju nedovoljno drva za ogrjev, a zbog teške materijalne situacije, često bez ikakvih primanja, nisu u stanju da ih nabave. Naročito teška situacija jeste starijih osoba, kao i nekoliko njih sa teškim zdravstvenim stanjem, a koji su nam se obratili za ovaj oblik pomoći.

 

Razmatrajući te molbe, odlučili smo pokrenuti humanitarnu akciju s ciljem prikupljanja novčanih sredstava za kupovinu drva za ogrjev našim sugrađanima koji se nalaze u opisanoj situaciji. 

 

Dosad smo uspijevali riješiti mnoge brige onih koji su u teškoj situaciji.

 

Znamo da im je svake kalendarske godine ovo jedna od najvećih. Zato se nadamo da ćemo uz vašu podršku znatnom broju porodica riješiti i ovu brigu.

 

Svi koji žele da podrže ovu akciju mogu to do 15.11.2017. godine učiniti putem našeg žiro-računa ili Paypal-om, uz obaveznu naznaku "za kupovinu drva". Cijena jednog kubnog metra drva je od 60 do 70 KM.

Također, ukoliko neko želi da donira drva, može nas kontaktira putem telefona (062-874-556) ili putem e-maila (Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.) kako bismo dogovorili prevoz drva do ugroženih porodica.

 

Svi znamo koliko nam je već ovih dana važna topla i ugrijana kuća ili stan. Pokažimo našu solidarnost i omogućimo to i onima koji sami to ne mogu uspjeti!

 

Žiro-račun

Uplate iz inostranstva:
Beneficiary bank: RAIFFEISEN BANK DD BOSNA I HERCEGOVINA
SWIFT CODE: RZBABA2S
Address: Zmaja od Bosne bb Sarajevo BiH
Details of Beneficiary:
IBAN CODE: BA39 1610 3500 4290 0038
Full beneficiary name: Dirhem Udruženje Sanski Most
Full beneficiary address: Muhići 25

Uplate iz BiH:
Dirhem Udruženje Sanski Most
Žiro-račun: 1610 3500 4290 0038
79260, Sanski Most

Paypal:
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

(Dirhem.org)