Trenutne akcije

humanitarnibroj

kurbani2017Poštovani,
Humanitarna organizacija ˝Dirhem˝ Vas poziva da se i ove godine uključite u naš humanitarni projekat 'Olakšajte sebi, pomozite drugima - KURBANI 2017''.

 

H.O. "Dirhem" je već godinama pokretač i realizator mnogih humanih aktivnosti i akcija. Desetine podijeljenih krava i ovaca, hiljade podijeljenih prehrambenih paketa, stotine potpomognutih jetima samo su neki rezultati našeg rada.

 

Tragom toga, naša organizacija koristi prigodne situacije i prilike u kojima se pomoć potrebnima može lakše i efikasnije prikupiti i dostaviti potrebnim ljudima. Jedna od tavkih situacija sigurno je i Kurban-bajram, kada se veće količine mesa mogu prikupiti i uručiti ugroženim kategorijama.

 

Zbog toga je i ove godine H.O. "Dirhem" odlučila pokrenuti projekat ''Olakšajte sebi, pomozite drugima - KURBANI 2017'' kroz kojeg nudimo kompletan aranžman; od nabavke i klanja kurbana, do podjele kurbanskog mesa najugroženijim kategorijama stanovništva u Bosni i Hercegovini. I ove godine smo odlučili da veću količinu mesa dostavimo i za potrebe Narodne kuhinje u Turbetu u kojoj već blizu tri godine, šest dana u sedmici, 70-tak korisnika preuzima svoj topli obrok. Ovo se tokom proteklih godina pokazalo veoma korisnim, jer smo kroz Vaše učešće u ovom projektu uspijevali za čitavu godinu obezbijediti potrebno meso za pripremanje obroka. Pored toga, određena količina će biti direktno dostavljena ugroženim porodicama. 

 

Uplatom kurbana putem nas olakšavate sebi posao oko nabavke kurbana, ali i direktno pružate pomoć ugroženim kategorijama, te osiguravate da vrijedna prehrambena namirnica kao što je meso bude dostupna i njima.

Uplate možete izvršiti najkasnije do 30.08.2017. god. na žiro-račun (imate ga na plakatu ispod teksta) sa naznakom ''uplata za kurban'', ili putem paypala (Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.).

 

Cijena jednog kurbana iznosi 300 KM (ili protuvrijednost u drugoj valuti).

 

Sve dodatne informacije oko realizacije ovog projekta i podjele mesa možete dobiti putem e-maila: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili na tel: 062 874 556.

 

(Dirhem.org)

kurbani2017a