Trenutne akcije

humanitarnibroj

kurban2016Poštovani,
Humanitarna organizacija ˝DIRHEM˝ Vas pozivamo da se i ove godine uključite u naš humanitarni projekat 'Olakšajte sebi, pomozite drugima - KURBANI 2016''.

H.O. "Dirhem" je već godinama pokretač i realizator mnogih humanih aktivnosti i akcija. Tragom toga, naša organizacija koristi prigodne situacije i prilike u kojima se pomoć potrebnima može lakše i efikasnije prikupiti i dostaviti potrebnim ljudima. Jedna od tavkih situacija sigurno je i kurban-bajram, kada se veće količine mesa mogu prikupiti i uručiti ugroženim kategorijama.

Ove godine H.O. "Dirhem" je odlučila pokrenuti projekat ''Olakšajte sebi, pomozite drugima - KURBANI 2016'' kroz kojeg nudimo kompletan aranžman; od nabavke i klanja kurbana, do podjele kurbanskog mesa najugroženijim kategorijama stanovništva u Bosni i Hercegovini.

I ove godine smo odlučili da veću količinu mesa dostavimo i za potrebe Narodne kuhinje u Turbetu, kojom upravlja H.O. "Dirhem" i u kojoj već blizu dvije godine, šest dana u sedmici, 70-tak korisnika preuzima svoj topli obrok. Ovo se tokom proteklih godina pokazalo veoma korisnim, jer smo kroz vaše učešće u ovom projektu uspijevali za čitavu godinu obezbijediti potrebno meso za kuhanje obroka. Pored toga, određena količina će biti direktno dostavljena ugroženim porodicama.

Uplatom kurbana putem nas olakšavate sebi posao oko nabavke kurbana, ali i direktno pružate pomoć ugroženim kategorijama, te osiguravate da vrijedna prehrambena namirnica kao što je meso bude dostupna i njima.

 

Uplate možete izvršiti najkasnije do 10.09.2016. god. na žiro račun (imate ga na plakatu ispod teksta) sa naznakom ''uplata za kurban'', ili putem paypala (Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.).

Cijena jednog kurbana iznosi 150 eura.

Sve dodatne informacije oko realizacije ovog projekta i podjele mesa možete dobiti putem e-maila: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili na tel: 062 874 556.
(Dirhem.org)

kurbani2016a