Trenutne akcije

namjestajUvaženi, predstavljamo Vam aktivnost koju smo simbolično nazvali Magaza, a radi se o ideji da se siromašnim porodicama pomogne i tako što ćemo organizirati prikupljanje i podjelu polovne robe. U nastavku teksta donosimo Vam najvažnije crte ove aktivnosti.

 

1. Naziv aktivnosti: Doniraj svoje polovne stvari za potrebne - Magaza

 

2. Područja realizacije: Spisak gradova i mjesta gdje realiziramo ovu aktivnost:
Sanski Most,
Travnik-Turbe,
Zavidovići,
Zenica,
Busovača,

 

3. Kriterij za prihvatanje robe od donatora:
Ono što se donira mora biti ispravno i estetski prihvatljivo. Nikada ne treba donirati ono što sami ne bi prihvatili od drugoga.
Dirhem će prihvatati one donacije (materijalne stvari) za koje postoje potrebe na terenu među korisničkom populacijom i koje je u mogućnosti dostaviti korisnicima pomoći.
- Donirana roba može biti: odjeća, obuća, namještaj, bicikli, kompjuteri, alat, mašine...

 

4. Način realizacije:
- Ukoliko imate neki funkcionalan, ispravan predmet koji se koristi u svakodnevnom životu, a Vama više ne treba i želite ga donirati drugima, molimo da se obratite na naš e-mail: hodirhem@gmail. com ili telefon 062 874 556 s Vašim podacima; Ime i prezime, grad iz kojeg ste i šta želite donirati od materijalnih sredstava.
- Nakon Vaše prijave mi ćemo s volonterima na terenu razmotriti kome bi najviše odgovarala Vaša donacija i u razumnom roku odgovoriti Vam o preuzimanju/doniranju Vaše donacije.
- Volonteri će stupiti u kontakt s donatorom i dalje dogovoriti način preuzimanja/doniranja materijalne donacije.

 

Napomene:
- Dirhem će snositi troškove prevoza ovih roba shodno mogućnostima i isplativosti takvih akcija, osim ukoliko sam donator želi da snosi troškove prevoza.
- Naši volonteri će uvijek pokušati uključiti donatore i korisnike pomoći u aktivnost na način da će se donatora pitati da li može dostaviti svoju doniranu robu. A korisnici se mogu uključiti tako što će pomoći oko utovara i istovara robe i sl., jer se ista donira njima pa svakako trebaju pomoći, naročito ako ima mlađih i sposobnih članova.

 

Nijedno dobročinstvo nije nevažno. Pokažimo svoju humanost!

(Dirhem.org)