Trenutne akcije

dirhemajlakrvigcTaj dan smo u našoj kancelariji razgovarali sa Džemalom Kvrgićem iz Vrhpolja kod S. Mosta.

 

Govorio je o svojoj kćerki, djevojčici Ajli koja je sa sedam godina starosti oboljela od teške bolesti. Posjećivao je razne institucije, pa su ga uputili da dođe i do nas. Pokazuje nam nalaze i predračune za nabavku lijekova. Priča nam je da se radi o bolesti anemia aplastica, koje je povezana sa koštanom srži i smanjenoj proizvodnji krvnih zrnca u organizmu.

 

Samo liječenje je teško i skupo, a u porodici Kvrgić niko nije zaposlen. Bolest djeteta i teška situacija gotovo je dotuka oca Džemala koji je i sam bolestan od nekoliko bolesti, nije u stanju raditi i zaraditi osnovno za život, a sada ga je pogodila i ova Ajlina bolest.

 

Ajla je trenutno u Sarajevu na liječenju. Ukoliko se dosadašnja terapija pokaže neučinkovita, liječenje će se morati obavljati transplantacijom koštane srži, za šta su potrebna velika novčana sredstva (oko 60.000 eura).

 

Humanitarno udruženje Dirhem je podržalo Ajlino liječenje jednokratnim iznosom od 500 KM, koliko smo uplatili na račun njenog oca Džemala.

Ovom prilikom pozivamo i Vas cijenjeni sugrađani da se uključite shodno svojim mogućnostima i da skupa pomognemo da se Ajla izliječi i nastavi normalno živjeti.

 

Svako od nas može biti iskušan sa bolešću zato trebamo čuvati i cijeniti blagodat zdravlja, ali i pomoći drugima kako bi se izliječili.

Zadnji pu kada smo razgovarali sa Ajlinim ocem htjeli smo napraviti nekoliko fotografija sa njom, a za potrebe ovoga apela. Međutim, Ajla je već bila otišla u Sarajevo.

 

Nadamo se da ćemo najljepše i najsretnije fotografije napraviti kada se, ako Bog da, pozitivno okonča Ajlino liječenje.

Pomozimo da taj dan Ajli i njenim roditeljima što prije dođe!

 

Sredstva za liječenje mogu se uplatiti na račun Ajlinog oca Kvrgić Džemala:

 

Za uplate van BiH - Ime: Kvrgić Džemal

Banka: Sparkasse Bank, DD Bih Zmaja od Bosne

IBAN:BA391990440041078919

SWIFT CODE: ABSBBA22.

 

Za uplate u BiH:

Ime: Kvrgić Džemal

Banka: Sparkasse Bank, DD Bih Zmaja od Bosne

Žiro-račun: 1990440041078919

 

(dirhem.org)