Trenutne akcije

esmirCijenjeni čitaoci,

pozivamo vas da se uključite u humanitarnu akciju koja ima za cilj prikupiti novčana sredstva za operaciju kičme Esmira Mašića.

 

Esmir Mašić, koji je dugo godina živio u Sanskom Mostu, vratio se sa svojom porodicom u svoju Vrbanju u Banjaluci i svakodnevno radeći očekivao bolje dane. Međutim, u zadnje vrijeme njegovo zdravstveno stanje se iznenada pogoršalo, te je potrebna hitna operacija kičme.

 

Sam zahvat operacije nije težak i može se izvesti u Zagrebu ili Sarajevu, ali za operaciju je potrebo izvdojiti 4.700 Eura koje naš Esmir, inače nezaposlen otac dvoje djece koji radi kad ga neko pozove, nema. Nažalost, iako teško bolestan, Esmir je bespotrebno hapšen u nedavnoj masovnoj akciji policije Republike Srpske “Ruben”.

 

Udruženje građana "Svjetlo" je nedavno pokrenulo akciju skupljanja sredstava za Esmiru i tim putem se prikupio određeni iznos, međutim i dalje nedostaje više od polovine potrebnih sredstava za liječenje.

 

S toga se i Humanitarna organizacija "Dirhem" odlučila uključiti u ovu akciju i pozvati svoje simpatizere, ali i sve humane ljude, da podrže ovu akciju u što kraćem roku kako bi se Esmir mogao u normalnim zdravstvenim uslovima nastaviti brinuti o svojoj porodici.

 

Uplate za Esmira možete izvršiti na naš žiro-račun do 06.09.2015. godine, uz naznaku "za liječenje Esmira Mašića":

 

Uplate iz inostranstva:

Beneficiary bank: RAIFFEISEN BANK DD BOSNA I HERCEGOVINA

SWIFT CODE: RZBABA2S

Address: Zmaja od Bosne bb Sarajevo BiH

Details of Beneficiary:

IBAN CODE: BA391611350000523695

Full beneficiary name: Dirhem Udruženje Sanski Most

 

Uplate iz BiH:

Dirhem Udruženje Sanski Most

Žiro-račun: 1610350042900038

79260, Sanski Most

 

Paypal:

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

(Dirhem.org)

esmir1