Trenutne akcije

kapic9Humanitarna organizacija "Dirhem" pokrenula je prije dva mjeseca humanitarnu akciju za izgradnju kuće porodici Ale Kapića iz Cazina.

Naši aktivisti posjetili su prije nekoliko dana ovu porodicu kako bi na licu mjesta vidjeli kako radovi napreduju. Ale je u međuvremenu uspio saliti ploču i nada se da će ubrzo biti u stanju nastaviti sa građevinskim radovima. Ploču je uspio saliti putem sredstava koje je dobio od boračkih organizacija USK-a, kao i putem donacija od humanih ljudi.

 

Porodicu Kapić čini pet članova; otac Ale, majka i troje djece. Djeca pohađaju osnovnu školu. Otac Ale je demobilisani borac koji je nezaposlen. Ova porodica živi od poljoprivrede kojim se bave na svom imanju.


Prilikom posjete naši aktivisti su ustanovili da je prostor u kojem boravi porodica krajnje neuslovan, te da je potrebno izgraditi uslovan objekat da bi ova porodica dočekala iduću zimu u toplom domu.

Uzevši sve to u obzir, njihov trud, slabo imovinsko stanje, H.O. „Dirhem“ apelira na sve humane ljude da svojim donacijama, naročito u toku ramazana kada se dobra djela kod Uzvišenog Allaha višestruko vrednuju, pomognu porodici Kapić u izgradnji novog doma.

 

Uplate sredstava se mogu izvršiti na naš žiro-račun, uz naznaku "za porodicu Kapić":

Za uplate iz inostranstva:
Beneficiary bank: RAIFFEISEN BANK DD BOSNA I HERCEGOVINA
SWIFT CODE: RZBABA2S
Address: Zmaja od Bosne bb Sarajevo BiH
Details of Beneficiary:
IBAN CODE: BA391611350000523695
Full beneficiary name: Dirhem Udruženje Sanski Most

 

Za uplate iz BiH:
Dirhem Udruženje Sanski Most
Žiro-račun: 1610350042900038
79260, Sanski Most

 

Paypal:
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
(Dirhem.org)