Trenutne akcije

U mjestu Tujnice kod Maglaja, u utorak 05. 05. 2015. god. organizirana je mala svečanost i uručenje ključeva novoigrađene kuće za porodicu Mujaković Saliha.

Raduje nas činjenica da je ovaj projekat uspješno realiziran i da porodica Mujaković sada ima novu i funkcionalnu kuću. Nakon što su već dva puta gubili svoj dom (prvi put zbog ratnih dejstava, drugi put u prošlogodišnjim klizištima) danas su zadovoljni i veoma zahvalni donatorima što imaju novu i uređenu kuću. Inače, radi se o tročlanoj porodici čija je kuća stradala u klizištu i proglašena je neuslovnom za stanovanje. Salih je penzioner, a nakon doživljenog moždanog udara je narušenog zdravlja.

Radi se kući bosanskog tipa kuće veličine od 57 kvadratnih metara koja je izgrađena po principu "ključ u ruke". Ukupna vrijednost kuće je 35.000 KM, a projekat je pokrenuo MIZ Maglaj zajedno sa Humanitarnom organizacijom "Dirhem".

H.O. "Dirhem" je u ovom projektu učestvovala sa iznosom od 28.000 KM koliko smo prikupili putem naših plamenitih donatora.

Posebno se zahvaljujemo Bosanskom kulturnom društvu-BSC "Hilal" iz Engleske, koje je u svrhu izgradnje ove kuće donirao više od 12.000 KM, te Bošnjačkom džematu Ebu Hanife iz Austrije koji je donirao 4.000 KM.

Iskrenu zahvalnost na uspješnoj saradnji upućujemo i Medžlisu IZ Maglaj, na čelu sa glavnim imamom Izudin ef. Kruško, koji su bili idejna i tehnička okosnica ovoga projekta.

Svečanosti su prisustvovali predstavnici Humanitarne organizacije "Dirhem", predstavnici Medžlisa IZ Maglaj i Medžlisa IZ Kozarac, predstavnici Crvenog križa FBiH, porodica Mujaković, te drugi gosti i prijatelji.

Ovaj vrijedni projekat kojem smo svjedočili realiziran je zajedničkim trudom naših plemenitih donatora, vrijednih volontera i priljatelja iz drugih organizacija i ustanova.

Svima njima se najtoplije zahvaljujemo i želimo da ovakvi projekti budu primjer kako se zajedničkim trudom i zalaganjem mogu riješiti i najteži problemi naših sugrađana.

(dirhem.org)

Kako je projekat započet: