Trenutne akcije

kapicVolonteri Humanitarne organizacije „Dirhem“ iz Bosanske Krupe i Cazina posjetili su porodicu Kapić, nastanjenu u Kapićima, u općini Cazin, koja živi u krajnje neuslovnim stambenim uvjetima.

 

Porodicu Kapić čini pet članova; otac Ale, majka i troje djece. Djeca pohađaju osnovnu školu. Otac Ale je demobilisani borac koji je nezaposlen. Ova porodica živi od poljoprivrede kojim se bave na svom imanju.
Volonteri su uvidjeli da se porodica trudi da zaradi koji dinar na halal i pošten način, ali je to krajnje nedovoljno da bi sami krenuli u realizaciju novog objekta za život.

 

Prilikom posjete naši volonteri su ustanovili da je prostor u kojem boravi porodica krajnje neuslovan, te da je potrebno izgraditi uslovan objekat da bi ova porodica dočekala iduću zimu u toplom domu.

 

Uzevši sve to u obzir, njihov trud, slabo imovinsko stanje, volonteri H.O. „Dirhem“  i humani prijatelji ove porodice odlučili su pokrenuti akciju u kojoj bi porodici Kapić omogućili, uz Božiju pomoć, da se isele iz neuslovne kuće u pristojnije životne uvjete.

 

Ovom prilikom želimo apelirati na sve ljude koji su u stanju i koji su voljni pomoći porodici Kapić da usele u svoj novi dom, da uplate sredstava mogu izvršiti na naš žiro-račun, uz obaveznu naznaku "za porodicu Kapić":

 

Za uplate iz inostranstva:

Beneficiary bank: RAIFFEISEN BANK DD BOSNA I HERCEGOVINA

SWIFT CODE: RZBABA2S

Address: Zmaja od Bosne bb Sarajevo BiH

Details of Beneficiary:

IBAN CODE: BA391611350000523695

Full beneficiary name: Dirhem Udruženje Sanski Most


Za uplate iz BiH:

Dirhem Udruženje Sanski Most

Žiro-račun: 1610350042900038

79260, Sanski Most


Paypal:

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

(Dirhem.org)