Trenutne akcije

ugorak1U bosanskim vrletima, podno planine Vlašić u selu Karaula kod Travnika više nego skroman život vodi jedna porodica, porodica Ugorak. Fahrudin Ugorak, demobilisani borac Armije Republike Bosne i Hercegovine, invalid bez invalidnine i glava porodice je borbu vođenu za opstanak države Bosne i Hercegovine zamijenio drugom – BORBOM ZA OPSTANAK PORODICE.

 

Ova porodica; Fahrudin, supruga i maloljetna kćerka, živi u skromnoj i nedovršenoj kući, koja još uvijek nije opremljena, te ne zadovoljava ni minimalne uslove za ŽIVOT DOSTOJAN ČOVJEKA.

 

Iz razgovora sa ovom porodicom saznali smo detalje borbe za život od kojih vam se diže kosa na glavi. Već nekoliko mjeseci Humanitarna organizacija „Dirhem“ nabavlja mjesečnu kartu, kako bi kćerka nastavila školovanje u Mješovitoj tehničkoj srednjoj školi u Travniku.

 

Udruženje „Prosvjetitelj – Muallim“ i Humanitarna organizacija „Dirhem“ odlučili su da uz Allahovu i pomoć dobrih ljudi barem malo promijene život na bolje ovoj porodici. Kao najpotrebnije prepoznali smo adaptaciju kupatila i nabavku krave.

 

Ovim putem pozivamo sve dobre ljude da se na bilo koji način odazovu ovoj akciji i doprinesu boljitku za ovu porodicu. Sve detaljnije informacije o načinu realizacije akcije i pružanja pomoći istoj mogu se dobiti u centralama Udruženja „Prosvjetitelj – Muallim“ i Humanitarne organizacije „Dirhem“ (tel.: 062-874-556, e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.).

 

(Dirhem.org)

ugorak

ugorak2

ugorak3

ugorak4