Trenutne akcije
Humanitarna organizacija "Dirhem" je danas, 25.09.2014. godine, uplatila 300 KM za liječenje Admira Đelilović iz Viteza.
Admir je humanitarac velikog srca koji je organizovao i pomagao humanitarne akcije za druge kada im je najpotrebnije bilo. Vrijeme je da pokažemo koliko smo humani, srcem za Admira, pokažimo humanost!

Priča o njegovom djetinstvu nije priča kakve se on rado sjeća kada razmišlja o tom prošlom vremenu. U vremenu njegovog života kad se obično stvaraju najljepše uspomene i draga sjećanja desio se rat koji je sve to oteo u nepovrat. U tom spletu nesretnih okolnosti Admir biva ranjen u predjelu stomaka dok je bio napolju sa vršnjacima. Da bi mu se spasio život Admiru je data krv. Ta ista krv koja mu je spasila život bila je zaražena virusom hepatitisa koji je napao na jetru, doktorski nalazi upućuju na hitnu transplantaciju jetre da bi se Admiru povratilo njegovo zdravlje i da bi pobjedio rat koji u njemu još nije okončan.

Admir Đelilović je zajedno sa ostalom omladinom suosnivač udruženja mladih pod nazivom “Izvor Mladosti” iz Kruščice kod Viteza i ujedno njegov prvi predsjednik. Udruženje je osnovano 2006. Godine kao NVO koja se prvenstveno bavi problemima mladih u zajednici da bi se ubrzo transformisalo u udruženje koje je uključeno u svaki aspekt ljudskog života, pa tako i u onaj humani dio u svakome od nas.

Admir je svojstvu predsjednika udruženja organizovao i pomagao nebrojeno mnogo humanitarnih akcija. Admirova posljednja akcija humanitarnog karaktera je bila hitna pomoć porodicama koje su raseljene nakon poplava i klizišta u Željeznom polju kod Zenice, unesrećenim porodicama su dostavljeni lijekovi, suha odjeća i obuća, hrana za bebe…

Naše je samo onoliko koliko damo, a pomažući osobi koja je nebrojeno mnogo puta pomogla drugima sigurno uvećava naše dobro djelo, zato pomozimo i budimo humani!


Uplate novčanih sredstava možete izvršiti na sljedeći žiro račun u BBI banci, sa naznakom "za liječenje Admira Đelilovića":

141 436  1320 0201 31 (Admirov račun)

za uplate iz inostranstva:

BA391-141435531-0004309

(Dirhem.org)