Trenutne akcije

Cijenjeni posjetioci

Nova školska godina je pred nama. Humanitarna organizacija ˝Dirhem˝ želi olakšati učenicima čiji roditelji neće imati dovoljno sredstava da kupe školski pribor i knjige za školovanje.

Početak svake školske godine ujedno predstavlja i veliku brigu za njihove roditelje, jer će svi učenici biti obavezni kupiti odgovarajuće udžbenike za razrede koje pohađaju, kao i radne sveske, te drugi školski pribor.

Naime,  u trenutnim ekonomskim uslovima u našoj državi izdvajanje preko 300 KM za opremanje jednog djeteta za školu predstavlja veliko iskušenje za mnoge porodice u BiH. Ovaj problem naročito pogađa porodice sa više djece školskog uzrasta, gdje roditelji nemaju stalnog zaposlenja.

Kroz naš dosadašnji rad sa socijalno ugroženim porodicama smo uvidjeli da je upravo ovo jedan od glavnih problema s kojima se te porodice susreću tokom godine, te smo već imali upita o ovoj vrsti pomoći.

Vjerujemo da zajedničkim trudom i ove godine možemo barem jednom broju djece iz socijalno ugroženih porodica obezbijediti najosnovniji školski pribor.

Ovom prikom pozivamo sve Vas da se uključite u ovu humanitarnu akciju i da shodno vašim mogućnostima pomognete da što većem broju učenika, kao i njihovim roditeljima, uljepšamo početak nove školske godine.

Uz Vašu podršku smo tokom proteklih godina u više navrata pomagali učenicima, nadamo se da ćemo to biti u prilici i ove godine:

Dirhem podijelio 57 školskih torbi učenicima osnovnih škola

H.O. Dirhem u školama: 30 učenika obradovano s paketima školskog pribora

 

Uplate možete vršiti na sljedeći žiro-račun, najkasnije do 15. 09.2014.  godine, sa naznakom „za kupovinu školskog pribora“:

 

Za uplate iz inostranstva:

Beneficiary bank: RAIFFEISEN BANK DD BOSNA I HERCEGOVINA

SWIFT CODE: RZBABA2S

Address: Zmaja od Bosne bb Sarajevo BiH

Details of Beneficiary:

IBAN CODE: BA391611350000523695

Full beneficiary name: Dirhem Udruženje Sanski Most

 

Za uplate iz BiH:

Dirhem Udruženje Sanski Most

Žiro-račun: 1610350042900038

79260, Sanski Most

Paypal: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

(Dirhem.org)