Trenutne akcije

humanitarnibroj

Poštovani,

Humanitarna organizacija ˝DIRHEM˝ je u proteklim godinama bila pokretač i realizator mnogih humanih aktivnosti i akcija.

Tragom toga, H.O. "Dirhem" koristi prigodne situacije i prilike u kojima se pomoć potrebnima može lakše i efikasnije prikupiti i dostaviti potrebnim ljudima.  Jedna od tavkih situacija sigurno je i kurban-bajram, kada se veće količine mesa mogu prikupiti i uručiti ugroženim kategorijama.

Ove godine H.O. Dirhem je odlučila pokrenuti projekat ''Olakšajte sebi, pomozite drugima - KURBANI 2014'', kroz kojeg nudimo kompletan aranžman; od nabavke i klanja kurbana, do podjele kurbanskog mesa najugroženijim kategorijama stanovništva u Bosni i Hercegovini.

Ove godine smo odlučili da veću količinu mesa dostavimo i za potrebe Narodne kuhinje u Turbetu, kojom upravlja H.O. "Dirhem" i u kojoj već devet mjeseci, šest dana u sedmici, 80-tak korisnika preuzima svoj topli obrok. Pored toga, određena količina će biti direktno dostavljena ugroženim porodicama. Naravno, i ove godine smo ostavili mogućnost da se preuzme cijeli ili dio kurbana, i to u Travniku i Sanskom Mostu.

Uplatom kurbana putem nas olakšavate sebi posao oko nabavke kurbana, ali i direktno pružate pomoć ugroženim kategorijama, te osiguravate da vrijedna prehrambena namirnica kao što je meso bude dostupna i njima.

Sa humanitarnom organizacijom DIRHEM olakšajte sebi, ali ujedno pomozite i drugima...

Uplate možete izvršiti najkasnije do 02.10.2014. god. na žiro račun sa naznakom ''uplata za kurban'', ili putem paypala (Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.).

Cijena jednog kurbana iznosi 150 eura.

Napomena: Oni koji planiraju preuzeti svoj kurban ili jedan njegov dio trebaju nas o tome obavijestiti, ostaviti svoj kontakt i adresu, putem e-maila: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili na tel: 062 874 556, a sve ostale kurbane tretirat ćemo kao donirane u svrhu pomoći siromašnima i za Narodnu kuhinju u Turbetu.

(Dirhem.org)