Trenutne akcije

humanitarnibroj

drva9Dragi prijatelji i donatori, Vašom podrškom i donacijama H.O. Dirhem svake godine značajnu pomoć organizira i u kupovini drva za grijanje porodicama koje zbog teške materijalne situacije, često bez ikakvih primanja, nisu u stanju da ih nabave. Naročito teška situacija je kod starijih osoba, kao i nekih od njih sa narušenim zdravljem.

 

Zaista je očajna situacija nekih starijih ljudi koje srećemo. Ni novca za drva, bolest pritisla,  počesto fali i lijekova, a pomoć institucija ili je nema ili nije dovoljna.

Ogroman teret brige i pomoći starijim ljudima pada na naše humanitarne organizacije.

 

Stoga smo i ove zime odlučili pokrenuti humanitarnu akciju s ciljem prikupljanja novčanih sredstava za kupovinu drva za ogrjev našim sugrađanima koji zaista ne mogu kupiti drva.

 

Dosad smo uspijevali pomoći na desetine porodica kroz ovu akciju.

 

 Svi koji mogu da podrže ovu akciju neka požure do 15.12.2020. godine uplatama putem našeg žiro-računa, uz obaveznu naznaku "za kupovinu drva". Cijena jednog kubnog metra drva je 70 KM.

 

Također, ukoliko neko želi da donira drva, može nas kontaktira putem telefona (062-874-556) ili putem e-maila (Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.) kako bismo dogovorili prevoz drva do ugroženih porodica.

 

Svi znamo koliko nam je već ovih dana važna topla bar jedna soba. Pokažimo našu solidarnost i omogućimo to i onima koji je bez naše pomoći ne mogu imati.

 

Žiro-račun

Uplate iz inostranstva:
Beneficiary bank: RAIFFEISEN BANK DD BOSNA I HERCEGOVINA
SWIFT CODE: RZBABA2S
Address: Zmaja od Bosne bb Sarajevo BiH
Details of Beneficiary:
IBAN CODE: BA39 1610 3500 4290 0038
Full beneficiary name: Dirhem Udruženje Sanski Most
Full beneficiary address: Muhići 25

Uplate iz BiH:
Dirhem Udruženje Sanski Most
Žiro-račun: 1610 3500 4290 0038
79260, Sanski Most

 

(dirhem.org)