Trenutne akcije

humanitarnibroj

ramazan22Cijenjeni posjetioci,

hvala Uzvišenom Allahu, dočekasmo još jedan ramazan. Iako je ovogodišnji ramazan specifičan po mnogo čemu, prije svega po tome što smo uskraćeni određenih blagodati kao što su zajednički namazi i iftari, nama su vrata dobra ipak otvorena, i postoji mnoštvo načina da steknemo Allahovu milost i oprost.

 

Kao i proteklih godina, uz Božiju dozvolu i vašu podršku, tokom ovogodišnjeg ramazana Humanitarna organizacija "Dirhem" planira realizirati čitav niz humanitarnih aktivnosti kroz projekat "Ramazanska solidarnost 2020".

 

Prije svega, želimo ostvariti cilj da posjetimo 1.500 naših sugrađana i kroz doniranje kvalitetnih prehrambenih paketa istima olakšamo njihov post i pripremanje iftara. Pošto trenutno ne postoji mogućnost organiziranja zajedničkih iftara kao proteklih godina, pojačanim obimom podjele paketa želimo siromašnijim porodicama pokazati da nisu zaboravljene i da barem tokom ramazana ne moraju razmišljati o pripremanju obroka.

 

Pored toga, pozivamo Vas da podržite naš projekat pomoći starijim i iznemoglim osobama, a putem kojeg na mjesečnoj bazi tokom cijele godine naši volonteri obilaze starije osobe i pomažu im pri kupovini onoga što im je najpotrebnije (lijekove, mlijeko i dr.). Za tu svrhu odredimo iznos od 50 ili 100 KM koji se potroši na njihove potrebe. 

 

Pozivamo vas da i ove godine budete dio ovog humanitarnog projekta i da zajedno uljepšamo ramazanske dane naših sugrađana.

 

Vaše uplate možete vršiti putem našeg žiro-računa, uz naznaku "Ramazanska solidarnost", pri čemu ćemo Vašu donaciju rasporediti na onu aktivnost koju procijenimo prioritetnom. Ukoliko želite precizirati za koju namjenu vršite donaciju, onda u naznaci navedite "za ramazanske pakete" (cijena jednog paketa je 70 KM), "za starije osobe".

 

Više informacija o našim ramazanskim aktivnostima možete dobiti putem telefona +387/62-874-556 i putem emaila: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Neka našim sugrađanima ramazan bude mubarek!

 

Uplate iz inostranstva:

Beneficiary bank: RAIFFEISEN BANK DD BOSNA I HERCEGOVINA

SWIFT CODE: RZBABA2S

Address: Zmaja od Bosne bb Sarajevo BiH

Details of Beneficiary:

IBAN CODE: BA39 1610 3500 4290 0038

Full beneficiary name: Dirhem Udruženje Sanski Most

Full beneficiary address: Muhići 25

 

Uplate iz BiH:

Dirhem Udruženje Sanski Most

Žiro-račun: 1610 3500 4290 0038

79260, Sanski Most

(Dirhem.org)