Trenutne akcije

humanitarnibroj

mirsokuca8Dragi prijatelji, ovom prilikom Vas pozivamo da se uključimo u akciju i shodno našim mogućnostima podržimo porodicu Velić iz Bišćana kod Prijedora da prije zime dobiju krov nad glavom.

 

Mirsad Velić živi sa suprugom i šestero  male djece od kojih troje ide u školu. Mirsada poznajemo više od 15 godina kao vrijednog i čestitog čovjeka, koji se među prvima vratio u svoje rodno mjesto. Od tada radi na poljoprivredi i bavi se svim drugim poslovima koje mu se nude kako bi privredio za svoju porodicu. Nerijetko je i sam učesnik humanitarnih akcija gdje vlastitim vozilom prevozi pakete s hranom do porodica i pomaže drugima koliko god može.

 

Prošle je godine krenuo u izgradnju kuće na mjestu gdje je bila porodična štala u Bišćanima. Vlastitim trudom i radom, te uz podršku komšija i dobročinitelja Mirsad je sazidao kuću i odmah uselio u nju iako nije bila u potpunosti opremljena. Na to je bio primoran zbog veoma loših uslova, ali i neriješenih imovinskih odnosa po pitanju porodičnog objekta u kojem je prije živio.

Novoizgrađeni objekat u kojem sada Velići žive nezadovoljava ni približno njihove potrebe za prostorom, jer im je u prizemlju na raspolaganju samo kuhinja, jedna soba i kupatilo.

 

Ono što je sada najpotrebnije jeste da se renovina krov, jer postojeći prokišnjava i pokriven je starom i nejednakom ciglom koja pri svakoj jačoj kiši propušta vodu, te da se urade prilazne stepenice za gornji sprat kako bi se na spratu mogle opremiti bar još dvije prostorije.

Za renoviranje krova bit će potrebno između blizu 4000 KM, dok su troškovi za pravljenje stepenica za sprat oko 1000 KM.

 

Ukupan iznos da se na izgrađeni objekat postavi limeni krov i naprave prilazne stepenice iznosi oko 5000 KM.

 

Porodici Velić smo odmah odobrili 1000 KM za materijal, te se nadamo da će putem ovoga apela sakupiti i ostali iznos kako bi Velići i njihovih šest mališana do zime imali pokriven i renoviran dom.

 

Molimo sve Vas koji imate mogućnosti da zajednički pomognemo našega Mirsada i njegovu porodicu, jer oni to svojim dosadašnjim čestitim životom i dobrotom zaslužuju.

 

Uplate za pomoć sa naznakom ˝za porodicu Velić˝ možete uplatiti na račune:

 

AKCIJA JE ZAVRŠENA!

 

Uplate iz inostranstva:

Beneficiary bank: RAIFFEISEN BANK DD BOSNA I HERCEGOVINA

SWIFT CODE: RZBABA2S

Address: Zmaja od Bosne bb Sarajevo BiH

Details of Beneficiary:

IBAN CODE: BA39 1610 3500 4290 0038

Full beneficiary name: Dirhem Udruženje Sanski Most

Full beneficiary address: Muhići 25

 

Uplate iz BiH:

Dirhem Udruženje Sanski Most

Žiro-račun: 1610 3500 4290 0038

79260, Sanski Most

 

mirsokuca9

 

mirsokuca4

 

mirsokuca2

 

mirsokuca1

 

mirsokuca6

 

mirsokuca7

 

 (dirhem.org)