Dirhem

humanitarnibroj

sandzak1DIRHEM SA 1.000 KM PODRŽAO NAROD SANDŽAKA

U proteklih nekoliko sedmica, većinom smo se upoznali sa teškim stanjem Novog Pazara, Sjenice, Tutina i drugih dijelova sandžačke regije kada je u pitanju širenje zaraze COVID-19 virusa.

 

H.O. ˝Dirhem˝ zajedno sa prijateljima iz 18 drugih udruženja, a predvođeni vrijednim ljudima iz Humanitarnog udruženja ˝dobro.ba˝ među prvima su reagovali, održali sastanke i osigurali najneophodniju pomoć.

 

U okviru zajedničke akcije H.O. ˝Dirhem˝ je donirala 1.000 KM i proteklog vikenda je realizovan drugi dio akcije „Zajedno u dobru za pomoć Sandžaku“.

 

Akcija je uključivala pomoć Domu zdravlja u Sjenici i Domu zdravlja u Tutinu gdje je uručena medicinsku opremu u vrijednosti 22.967,00KM i to:

- SJENICA – defibrilator, maske, čajevi, lijekovi!

 

- TUTIN – koncentratori kisika, EKG aparat, maske, lijekovi!

 

Ovom prilikom želimo se zahvaliti svima koji su dali nesebičan doprinos u realizaciji akcije, a posebno Udruženju dobro.ba čiji aktivisti su posjetili Sandžak i uz to osigurali najveći dio uručene pomoći.

 

Zahvaljujemo i prijateljima i udruženjima: Tempo Vogošća, Svjetlo Sarajevo, Oaza Zavidovići, EMB Emanet Doboj Jug, Emel Jablanica i Fokus Zenica koji su se ujedinili u dobru za realizaciju pomoći narodu Sandžaka.

 

Ponosni smo na sve Vas, na Vašu dobrotu i požrtvovanost.

 

 

sandzak2

 

(dirhem.org)

kurbani201Aktivnostima podjele kurbana na području općine Vitez, uspješno je okončana akcija pod nazoviom 'Olakšajte sebi, pomozite drugima - KURBANI 2020'.

 

Humanitarna organizacija ˝Dirhem˝ uspješno je realizirala i ovogodišnju akciju 'Olakšajte sebi, pomozite drugima - KURBANI 2020' čime su prikupljene i podijeljenje značajne količine kurbanskog mesa za potrebe stanovništva.

 

Uplatama kurbana naših građana, ali i donacijama vlastitog kurbanskog mesa od strane fizičkih lica, sakupili smo i podijelili značajnu količinu ovčijeg i goveđeg mesa, ukupno oko 2320 kg.

 

Kurbansko meso je dijeljeno socijalno ugroženim porodicama na širem području Travnika, S. Mosta i Viteza, a određena količina osigurana je i za korisnike javnih kuhinja i porodice koje se hrane u njima.

 

Najtoplije se zahvaljujemo svima koji su kroz ovaj projekat meso svojih kurbana donirali za potrebne i siromašne građane u BiH.

 

Neka Uzvišeni Allah primi njihovu žrtvu kurbana kao dobročinstvo i nagradi ih za podršku siromašnim porodicama koju na ovaj način pružaju.

 

 

 

kurbani202

 

kurbani203

 

kurbani204

(Dirhem.org)

 

Krajem 2013. god. u mjestu Turbe kod Travnika pokrenuta je javna kuhinja u organizaciji H.O. Dirhem, te uz pomoć i podršku Mjesne zajednice Turbe i RO Merhamet iz Travnika.
Projekat Narodne kuhinje u Turbetu uspješno smo vodili u prvoj godini rada, osiguravajući sve potrebne novčane i materijalne uslove kako bi kuhinja pružala besplatan obrok za više desetina naših sugrađana, uglavnom starih osoba, samaca, kao i članovima siromašnih porodica ovoga mjesta.
Danas, kada ovaj projekat ulazi u drugu godinu svoga postojanja, potrebno je da osvježimo našu pažnju i da svi skupa uložimo dodatni trud kako bi ovaj plemeniti projekat nastavio da egzistira. I dalje postoji velika potreba za toplim obrocima kod mnogih naših siromašnih sugrađana u Turbetu.
Trenutno u Narodnoj kuhinji hrana se dijeli za 60 osoba šest dana u sedmici.

Pozivamo sve plemenite ljude da se shodno svojim mogućnostima odazovemo i uključimo u rad Narodne kuhinje, kako bismo u godini koja je ispred nas nastavili dijeliti hranu za naše ugrožene sugrađane.
Najiskrenije se zahvaljujemo svima koji su nas svojim donacijama i podrškom pratili od osnivanja; brojnim privrednim i pravnim licima, portalu N-UM i drugim plemenitim donatorima, te nesebično podržavali projekat tokom rada u prvoj godini.

 

Zainteresirani za podršku ovom projektu mogu pomoći na nekoliko načina:
1. Doniranjem prehrambenih artikala za kuhinju (meso, tjestenina, začini, brašno i sl.)
2. Uplatom novca za nabavku hrane i operativne mjesečne troškove rada kuhinje.

3. Redovnim mjesečnim ili povremenim pozivom na humanitarni broj 090 292 056 putem kojeg donirate 3 KM za rad kuhinje.
4. Upoznavanjem sa ovim projektom svojih prijatelja, poznanika, uz molbu da se isti uključi u pružanje pomoći Narodnoj kuhinju u Turbetu.

 

Prikupljanje prehrambenih namirnica odvijat će se kao i do sada u S. Mostu i Travniku, dok će novčana sredstva (uz naznaku "za Narodnu kuhinju") biti prikupljana na žiro-račun Dirhema, ili putem paypal accounta: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., uz naznaku "za narodnu kuhinju"
Glavni koordinator projekta u Travniku: Halil Islamović, tel: 061 763 812
Za uplate iz BiH:
Dirhem Udruženje Sanski Most
Žiro-račun: 1610350042900038
79260, Sanski Most
Za uplate iz inostranstva:
Beneficiary bank: RAIFFEISEN BANK DD BOSNA I HERCEGOVINA
SWIFT CODE: RZBABA2S
Address: Zmaja od Bosne bb Sarajevo BiH
Details of Beneficiary:
IBAN CODE: BA391611350000523695
Full beneficiary name: Dirhem Udruženje Sanski Most

(Dirhem.org)

sandzakZAJEDNO U DOBRU ZA POMOĆ SANDŽAKU‼!

 

Dobri prijatelji,

u posebnom vremenu i posebnim okolnostima, Udruženje Dirhem se pridružuje naporima i apelu koje je pokrenulo udruženje dobro.ba za pomoć narodu Sandžaka je u veoma teškoj situaciji uzrokovanom pandemijom COVID-19.

 

Informacije koje imamo i permanentno primamo sa terena traže našu hitnu reakciju. Zato se moramo svi uključiti i pomoći kao što to čine časni i čestiti dobročinitelji.

Najveći problem u prevenciji i borbi protiv opakog virusa su nedovoljna ljudska i materijalna, medicinska sredstva.

 

Shodno spomenutome, odlučili smo da pokrenemo akciju prikupljanja sredstava za kupovinu dodatne medicinske opreme za ostale gradove Sandžaka. Ovom prilikom vas #POZIVAMO da nam se pridružite i pomognete tako što će te, shodno svojim mogućnostima, uplatiti novčane iznose na neki od naših računa.

 

Dirhen Sandzak banner

 

Na raspolaganju su i računi udruženja dobro.ba koje je i pokretač ove akcije, a također, novac možete uplatiti i na račun Dirhema sa naznakom ˝za Sandžak˝.

Za UPLATE u BiH :

Intesa Sanpaolo Banka:

Račun: 154-180-20123591-16

BBI banka:

Račun: 141-306-53201999-95

Za INOSTRANE uplate:

Intesa Sanpaolo banka

IBAN: BA391541802012359116

SWIFT CODE: UPBKBA22

Svrha: Pomoć narodu Sandžaku

Primalac: Udruženje dobro.ba

Adresa: Trg Heroja 20, 71000 Sarajevo

 

Budimo od onih koji su istinski prijatelji onima koji su u nevolji!

 

Ovaj apel je uspješno završen. Hvala svima koji su podržali akciju za narod Sandžaka!

 

(dirhem.org)

bilic10Cijenjeni posjetioci,

kao što smo vas ranijim člankom upoznali sa stanjem porodice Bilić iz Todorovske Slapnice kod Velike Kladuše, ovom prilikom bismo željeli da vas obavijestimo o napredovanju akcije i daljnim planiranim aktivnostima.

 

Prvi dio humanitarne akcije je okončan, ploča koja je bila predviđena je salivena, uz veliku pomoć dobrih ljudi koji su prepoznali priliku za dobro djelo; da pomognu onome kome je pomoć istinski potrebna.

 

Ukupni trošak prve faze akcije iznosio je 1.717 KM, a novčana podrška ni ovaj put nije izostala, tako da je Krajina još jednom prošla na ispitu humanosti.
Međutim, na ovome ne bi trebalo da se završi. Prvobitnim planom je predviđeno da se, uz Božiju pomoć, ubaci i stolarija. Na taj način bi porodici bilo olakšano da mogu polako početi radove u unutrašnjosti kuće, a samim time da se i zaštiti prostor od prokišnjavanja zbog nastupanja sve hladnijih dana.

 

Još jednom napominjemo da je ovo slučaj koji bismo trebali prepoznati kao vrijedan pažnje iz razloga što se porodica trudi da svim mogućim poštenim sredstvima obezbijedi sebi krov nad glavom i tako dočeka zimu u nekim, za njih sasvim novim, a za nas sasvim svakodnevnim, stambenim uvjetima.

 

Uplate možete izvršiti na naš račun, uz "naznaku za porodicu Bilić":

Za uplate iz inostranstva:

Beneficiary bank: RAIFFEISEN BANK DD BOSNA I HERCEGOVINA

SWIFT CODE: RZBABA2S

Address: Zmaja od Bosne bb Sarajevo BiH

Details of Beneficiary:

IBAN CODE: BA391611350000523695

Full beneficiary name: Dirhem Udruženje Sanski Most

 

Za uplate iz BiH:

Dirhem Udruženje Sanski Most

Žiro-račun: 1610350042900038

79260, Sanski Most

 

Paypal:

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

 

(Dirhem.org)

bilic7

 

bilic8

 

bilic9

 

bilic10