Dirhem

humanitarnibroj

Krajem 2013. god. u mjestu Turbe kod Travnika pokrenuta je javna kuhinja u organizaciji H.O. Dirhem, te uz pomoć i podršku Mjesne zajednice Turbe i RO Merhamet iz Travnika.
Projekat Narodne kuhinje u Turbetu uspješno smo vodili u prvoj godini rada, osiguravajući sve potrebne novčane i materijalne uslove kako bi kuhinja pružala besplatan obrok za više desetina naših sugrađana, uglavnom starih osoba, samaca, kao i članovima siromašnih porodica ovoga mjesta.
Danas, kada ovaj projekat ulazi u drugu godinu svoga postojanja, potrebno je da osvježimo našu pažnju i da svi skupa uložimo dodatni trud kako bi ovaj plemeniti projekat nastavio da egzistira. I dalje postoji velika potreba za toplim obrocima kod mnogih naših siromašnih sugrađana u Turbetu.
Trenutno u Narodnoj kuhinji hrana se dijeli za 60 osoba šest dana u sedmici.

Pozivamo sve plemenite ljude da se shodno svojim mogućnostima odazovemo i uključimo u rad Narodne kuhinje, kako bismo u godini koja je ispred nas nastavili dijeliti hranu za naše ugrožene sugrađane.
Najiskrenije se zahvaljujemo svima koji su nas svojim donacijama i podrškom pratili od osnivanja; brojnim privrednim i pravnim licima, portalu N-UM i drugim plemenitim donatorima, te nesebično podržavali projekat tokom rada u prvoj godini.

 

Zainteresirani za podršku ovom projektu mogu pomoći na nekoliko načina:
1. Doniranjem prehrambenih artikala za kuhinju (meso, tjestenina, začini, brašno i sl.)
2. Uplatom novca za nabavku hrane i operativne mjesečne troškove rada kuhinje.

3. Redovnim mjesečnim ili povremenim pozivom na humanitarni broj 090 292 056 putem kojeg donirate 3 KM za rad kuhinje.
4. Upoznavanjem sa ovim projektom svojih prijatelja, poznanika, uz molbu da se isti uključi u pružanje pomoći Narodnoj kuhinju u Turbetu.

 

Prikupljanje prehrambenih namirnica odvijat će se kao i do sada u S. Mostu i Travniku, dok će novčana sredstva (uz naznaku "za Narodnu kuhinju") biti prikupljana na žiro-račun Dirhema, ili putem paypal accounta: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., uz naznaku "za narodnu kuhinju"
Glavni koordinator projekta u Travniku: Halil Islamović, tel: 061 763 812
Za uplate iz BiH:
Dirhem Udruženje Sanski Most
Žiro-račun: 1610350042900038
79260, Sanski Most
Za uplate iz inostranstva:
Beneficiary bank: RAIFFEISEN BANK DD BOSNA I HERCEGOVINA
SWIFT CODE: RZBABA2S
Address: Zmaja od Bosne bb Sarajevo BiH
Details of Beneficiary:
IBAN CODE: BA391611350000523695
Full beneficiary name: Dirhem Udruženje Sanski Most

(Dirhem.org)